Sute de romani care se intorc sa isi petreaca concediul in tara au fost nevoiti sa stea la cozi ca sa isi cumpere rovignete

Sute de turisti care au intrat sambata si duminica in tara prin PTF Nadlac au fost nevoiti sa stea la cozi, mai bine de o ora, pentru a-si putea cumpara rovignete, de la singurul punct de vanzare situat in zona vamii. Marea majoritate a celor care au stat la cozi au fost romanii care muncesc in strainatate, iar acum se intorc acasa pentru a-si petrece concediile.

Turistii au vrut sa cumpere rovignetele inca de la intrarea in tara, pentru a fi siguri ca nu vor fi opriti in trafic si amendati. Cei care au stat la rand, la o temperatura de peste 35 de grade Celsius, si dupa ce au parcurs mai bine de 2.000 de kilometri, au acuzat autoritatile romane, afirmand ca s-au dovedit a fi, din nou, nepregatite.

Sambata dupa-amiaza, turistii s-au asezat la coada, vanzatorul de la toneta nu a facut fata cerintei, iar acestia s-au enervat. A urmat un scandal in toata regula, cu injurii si tot felul de gesturi, care mai de care mai obscene.

Politistii de frontiera au incercat sa aplaneze scandalul, informandu-i ca nu e necesar sa stea la coada la toneta respectiva, putand sa opreasca la prima benzinarie pentru a cumpara rovigneta. "Este bataie de joc ce se intampla. Avem pretentii ca suntem europeni. Nu mai stam la coada la vama, insa nici nu intram bine in tara si ne lovim de alta coada.

Chiar nimeni nu s-a gandit sa mai deschida doua-trei puncte pentru rovignete. Ne tin aici la coada, dupa ce de o zi si o noapte suntem tot pe drumuri, cu copii mici", a declarat George Zamfir, unul dintre romanii care au stat la coada la rovignete.

In aceste zile, romanii care muncesc in Occident se intorc acasa pentru a fi alaturi de familii in perioada vacantei de vara. Primii romani care lucreaza in strainatate au ajuns la frontiera de vest sambata, numai prin vama Nadlac intrand peste 17.000 de persoane, iar duminica alte 12.000.

Autoritatile de frontiera se asteapta ca numarul romanilor care muncesc in strainatate si care se intorc in aceste zile acasa pentru a-si petrece concediul sa creasca la inceputul saptamanii.