Oamenii si autoritatile locale au protestat impotriva masinilor de mare tonaj ale companiei Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, care tranziteaza zona, nemultumiti de faptul ca traficul greu a dus la distrugerea drumurilor si a caselor locuitorilor din preajma.

„Cauza care a generat blocarea drumului judetean se datoreaza nemultumirii crescande a comunitatilor din acea zona fata de transportarea materialelor de constructie necesare lucrarilor de construire a „Autostrazii Transilvania” de catre firma BECHTEL, cu mijloace auto de mare tonaj.

Utilizarea autobasculantelor de mare gabarit si viteza mare de deplasare a acestora pe DJ 107 M au determinat distrugerea atat a acestui drum public, cat si a caselor locuitorilor din zona”, a precizat care sunt cauzele conflictului, prefectul judetului, Alin Tise.

Reprezentatii Institutiei Prefectului Judetului Cluj s-au deplasat, in regim de urgenta, la fata locului, pentru verificarea in teren a acestei situatii, intrand in contact cu reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale.

Ca masura imediata, edilul judetului a dispus organizarea unei intalniri pentru a evalua, la fata locului, situatia aparuta, intalnire la au fost prezenti primarii unitatilor administrativ-teritoriale din zona, reprezentantii firmei BECHTEL, ai R.A. de Administrare a Domeniului Public si Privat Cluj si Consiliului Judetean Cluj.

„Eu stiu ca traficul peste 40 de tone distruge drumurile si casele oamenilor, insa se poate proceda si altfel pentru solutionarea problemelor. Voi analiza si implicarea primarilor in calitate de reprezentanti ai comunitatilor locale in acest protest. Nu sunt de acord cu modalitatea lor de a protesta. Sunt si alte cai amiabile de rezolvare.

Am discutat mai multe solutii, pentru fiecare din institutiile implicate. In ceea ce priveste drumurile judetene, am convenit sa se continue repararea inceputa in urma cu cateva zile”, a afirmat prefectul Alin Tise.

Una dintre solutiile luate in calcul la intalnire a fost utilizarea unui drum privat ce trece prin localitatea Copaceni si pe care, pana acum, trecerea masinilor de la Bechtel a fost interzisa. Prefectura Cluj sustine ca darea in folosinta a drumului respectiv ar rezolva problema.