POLITIC

Mandatul primarului Falca, luat la puricat de taranisti. Raportul de activitate prezentat de catre primarul Aradului, Gheorghe Falca, la trei ani de la preluarea mandatului, a fost din nou „calul de bataie”la conferinta de presa a taranistilor aradeni.

Presedintele PNTCD Arad, Claudiu Cristea, a explicat ca „intotdeauna cand se afla in dificultate (adica atunci cand are probleme cu organele de cercetare) domnul primar Falca apare triumfator si isi prezinta realizarile.

Ca dovada ca este asa, spune Cristea, daca Falca voia sa prezinte un raport la trei ani, trebuia sa o faca in iunie. De fapt, nu este un raport, pentru ca nu se spune nimic despre cheltuirelile angajate de primarie. Arad Online

ADMINISTRATIV

Sistem on-line de eliberare a certificatelor fiscale. Ca sa elimine stresul contribuabililor si al functionarilor de la ghisee, administratia locala vrea sa puna in practica sistemul on-line in cazul eliberarii certificatelor fiscale, incepand cu 1 august.

Timisorenii vor putea, de asemenea, sa verifice tot pe Internet care este stadiul in care se afla cererea lor. EvZ Vest

Elicopterele Aviatiei Utilitare, vandute pe bucati. Aviatia Utilitara din Timisoara va ramane fara ultimele doua elicoptere pe care le foloseste, pentru ca aparatele trebuie casate.

Consilierii judeteni sunt cei care vor decide soarta aparatelor de zbor, vechi de aproape 40 de ani, insa presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca ele vor fi dezmembrate si vandute pe bucati catre cei care mai au aparate de acest fel in dotare. Romania Libera

ECONOMIC

Austriecii investesc la Arad. Austriecii sunt interesati sa porneasca afaceri in judetul Arad. Ei intentioneaza sa puna bazele unor ferme modulare de vaci pentru fermierii aradeni.

„Dorim ca prin acest proiect, in colaborare cu OJCA Arad, sa sprijinim tinerii fermieri care au in prezent cateva capete, sa ajunga in cinci-sapte ani sa detina 10 sau chiar 20 de capete.

Nu ne preocupa doar investitia initiala, ci si oferirea de consultanta si sprijin pentru ca activitatea ulterioara sa fie una productiva, rentabila“, a precizat Dietrich Reitner, coordonatorul proiectului. 24 de Ore

SOCIAL

Raliuri ilegale de masini. De luni de zile, noaptea, pe bd. Liviu Rebreanu, din Timisoara, incepand de la intersectia cu Calea Sagului pana dincolo de intersectia cu Calea Girocului, dar si pe Calea Sagului, spre pod, au loc curse ilegale de masini, organizate de baietii de bani gata.

Problema grava este ca zgomotul infernal al masinilor si motoarelor turate la maxim nu numai ca te trezeste din somn, dar te si sperie si de duce la exasperare. Zgomotul este atat de ascutit si insuportabil, incat se aude de la sute de metri, in zona, unde locuiesc zeci de mii de oameni.

Politistii de la Sectia 3 sustin ca au reusit sa-i amendeze pe soferi, dar totul e foarte dificil si mai mult nu prea pot sa faca. Ziua de Vest

Cartiere din Arad, invadate de cenusa CET. Mai multe familii cu copii mici au parasit doua cartiere ale Aradului, dupa ce aerul s-a umplut de nori de cenusa proveniti de la halda de zgura a Centralei Electro-Termice (CET) Arad.

Locuitorii din Livada si Sanleani sustin ca nu este prima data cand se confrunta cu asemenea situatii neplacute cauzate de cenusa de la CET Arad. Ei dau vina pe conducerea centralei, spunand ca nu stropeste cu apa halda de cenusa, astfel ca, la fiecare rafala mai puternica de vant, cenusa este dusa peste cele doua localitati.

In urma numeroaselor plangeri ale oamenilor, inspectorii de mediu au dat conducerii CET mai multe termene pentru stoparea poluarii. Romania Libera

Trei ore de asteptare dupa Salvare. Bolnavii dializati din zona Gurahont sunt nevoiti sa astepte trei ore dupa Salvare.

Marti, joi si sambata - acestea sunt zilele in care cei trei bolnavi dependenti de dializa din zona vin la Arad, la Spitalul Municipal.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, Robert Schill, spune ca problema nu se afla in sfera sa de responsabilitate, ci a conducerii Spitalului Municipal. Arad Online

Traiul civilizat - o necunoscuta pentru timisoreni. Timisorenii arunca la canal PET-uri, crengi, oale, deseuri textile, coji de legume sau de fructe, oase, materiale de constructii si cai morti.

Silvia Szabo, sefa Statiei de Epurare a Aquatim, povesteste ca acum cativa ani la statie au ajuns si cadavre de copii, cazuti in canalizare, morti si pierduti acolo.

Din cauza cantitatii exagerate de deseuri care ajung in canale, conducerea Aquatim a demarat o campanie de presa pentru atentionarea populatiei, in sensul de a fi mai riguroasa cu deseurile care pot fi aruncate la canal si care nu. EvZ Vest

SPORT

Gala spectacol de box la Pecica. Aproximativ cinci sute de spectatori, de toate varstele, au tinut sa asiste, la sfarsitul saptamanii trecute, la intalnirea dintre loturile nationale feminine de senioare ale Romaniei si Ungariei.

Fetele noastre, cu medaliate europene si mondiale in lot, au obtinut victoria la general cu 7-5, pentru reprezentativa tricolora, pregatita de Adrian Lacatus, punctand: Steluta Duta (cat. 46 kg), Lidia Ion (cat. 50 kg), Alexandra Berechet (cat. 60 kg), Larisa Rosu (cat. 66 kg), Luminita Turcin (cat. 75 kg), Catalina Stanga (cat. 80 kg) si Adriana Hosu (cat. 86 kg). Informatia Aradului