Eveniment

Meningita virala face ravagii in Prahova . In numai trei luni (mai - iulie 2007), la Spitalul de Boli Infectioase Movila din Ploiesti au fost internate nu mai putin de 60 de pacienti. In cursul saptamanii trecute, la unittea spitaliceasca au fost internate sase noi cazuri. (Republicanul)

Administrativ

Cartier nou la Oltenita. Primaria intentioneaza sa ridice un nou cartier in partea de sud a orasului. Pana in prezent, autoritatile au acordat avize pentru constructia a 14 noi locuinte. (Observator de Calarasi)

Sistemele de irigatii construite de comunisti in urma unor studii despre incalzirea globala. Retelele de irigatii megalomanice construite de comunisti in anii `80

ar fi fost construite pe baza unui studi stiintific care arata cresterea temperaturilor in urmatorii 20 de ani. (Arges Media)

Primaria Azuga pierde 1,3 miliarde. O datorie de 1,3 miliarde de lei vechi pe care Fabrica de Sticla din Azuga - „Stiaz” (foto) o avea la bugetul orasului a fost radiata de pe lista de creante a Consiliului Local, din cauza faptului ca incasarea ei a devenit imposibila.

Aceasta masura a survenit dupa ce, executand activele Stiaz, Ministerul de Finante nu a reusit sa obtina contravaloarea tuturor obligatiilor financiare pe care societatea le avea la creditori. (Prahova)

Economic

Ciobanii din Muscel, pe cale de disparitie . Branzeturile muscelene sunt cunoscute in toata tara. Foarte putini romani nu au auzit de cascavalul de Rucar sau de branza de burduf fabricata de ciobanii din Stoenesti.

Daca inainte de intrarea in Uniunea Europeana ciobanii din nordul judetului Arges se temeau de faptul ca noile norme ar fi putut sa le diminueze profiturile,

in ultimele luni acestia se plang de faptul ca tinerii nu mai sunt interesati de aceasta meserie, iar oieritul ar putea sa devina in foarte scurt timp o amintire. (Pitesteanul)