Este portar la Hotelul Ramada, scriitor, poet si licentiat in istorie. Spune ca i-a cunoscut personal pe Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu iar cu Andreea Marin are dicutii frecvente. A aparut de trei ori la „Surprize, Surprize!”, vrea sa mearga la „Dan Diaconescu Direct!”, iar formatul emisiunii „A doua sansa” de la Kanal D ii apartine.

Face totul pentru idealul sau de eliberare a Romaniei de mizerie prin forta tinerilor

Faceti cunostiinta cu Ioan Giurgiu. Prietenii il alinta Johnny. Are 29 de ani, este licentiat in istorie al Facultatii „Vasile Lupu” din Sibiu, scriitor si poet. Recent a terminat de scris o carte despre Badea Cartan, idealul sau in viata. „Acest gand mi-a venit acum trei ani. Cartea vine in sprijinul tinerilor.

Ma folosesc de acest personaj pentru ca el desi este un simplu taran a reusit sa schimbe Transilvania si oarecum ma regasesc in el. Intr-o zi am visat si eu sa ajung in Belgia si am ajuns. Apoi am visat sa vad Parisul si l-am vazut. Acum visez sa ajung la Casa Alba si sa stau de vorba cu Bush si sunt sigur ca o voi face”, spune Johnny.

Dar cartea nu are insemnatate numai personala, ci din ea ar putea trage invataminte toti tinerii din ziua de astazi, crede Johnny. „Intr-o perioada cand tinerii au ca modele vedetele de la Hollywood eu vreau sa vin cu ceva simplu si important”, completeaza el.

Tocmai de aceea isi doreste ca „Badea Gheorghe Cartan - un cioban de exceptie”, cum se numeste cartea, sa ajunga in toate scolile si bibliotecile din tara. Primul pas este judetul Sibiu pentru acoperirea caruia ar avea nevoie de aproximativ 4.000 de euro. A incercat la banci, firme, chiar si seful lui, la Crabulea, dar fara noroc.

A deschis si un cont in banca in care accepta donatii. Fara prea mare succes deocamdata. „Sunt dispus sa renunt la banii pe care i-as scoate din vanzarea cartii numai sa stiu eu ca ajunge la tineri. Cred ca s-ar regasi in povestea acestui cioban atat de simplu. Patriotismul in inima acestor tineri vine numai din trecut, din exemple pozitive, nu de la vedetele de televiziune.

Daca as fi avut acesti bani a fi facut totul pe cont propriu. Asa as fi cel mai fericit om” marturiseste cu ochii aprope in lacrimi Johnny. Urmatorul pas ar fi, dupa parerea lui, sa apara la Dan Diaconescu in emisiune unde lumea l-ar ajuta.

Prietenul vedetelor

Desi ii indeamna pe tineri sa nu aiba ca modele vedetele de la Hollywood, Ioan Giurgiu e porieten cu destul de multe vedete autohtone. Saptamana trecuta Johnny a discutat cu Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, debarcarea lui Ion Iliescu si a aripii rusesti din Partidul Social Democrat.

Oprisan a trecut prin Sibiu si s-a cazat la Ramada, iar dupa discutia cu Johnny i-a lasat acestuia 35 lei bacsis. Cu Andreea Marin corespondeaza frecvent pe mail, mai ales dupa ce a aparut de trei ori in emisiune, cum spune el. Ii trimite acesteia idei pentru emisiunea ei si proiecte de formate TV. Contra cost bineinteles, dar Andreea nu l-a platit niciodata pana acum.

„Emisiunea „A doua sansa” de la Kanal D imi apartine in exclusivitate” spune Johnny. De fapt, el trimite idei de emisiuni cam pe la toate televiziunile de la noi, in spranta ca odata si odata va avea propria lui emisiune cu caracter psihologic care sa „educe spiritul si sa ridice tara din gunoi”.

Din pacate, cam toata lumea ii fura ideile si el ramane cu ochii in soare. „In TV nu se gasesc oameni seriosi. Ei doar se folosesc de mine”.

Viata de portar

Johnny este portar la Ramada de la deschiderea hotelului dar nu este multumit de slujba. A fost nevoit sa o accepte, tmporar. Gandul lui ramane tot la mizeria din tara, la lipsa de modele pentru tineri si la patriotism. „Aici ma simt ca un prizonier, eu sunt un om extrovertit din punct de vedere psihologic. La un moment dat m-am gandit ca plec din tara.

Cu 200 de euro cat castig aici as putea sa plec in strainatate oricand, dar o forta divina nu ma lasa. Inima mea bate pentru Romania”, spune Johnny. Si nici macar nu este 100 % roman. Tatal lui este ecutaorian - „un intelectual fin”, iar mama lui sibianca - „o prapadita”, dupa cu el insusi ii caracterizeaza. Nu mai contact cu niciunul.

Are isa contact cu alte cunostiinte din Sibiu, iar locul de munca il intristeaza cand se intalneste cu ei. „M-a umilit faptul ca au venit odata niste fosti elevi de-ai mei (Johnny a predat la liceu patru luni dupa terminarea facultatii) si au ras de mine. Pai d-asta am facut eu o facultate?” mai marturiseste el cu regret.

Daca ar publica volumul despre Badea Cartan, sau volumul de poezii la care lucreaza in prezent lucrurile s-ar schimba. Pana atunci va asteapta la intrarea in hotel.

Daca povestea lui Johnny va convinge il puteti ajuta sa isi publica si distribuie carte prin donatii in contul in lei RO22BRDE330SV09183863300.

De ce?

De Ioan Giurgiu

De ce e atata durere

se intreaba multi pe acest pamant

si lacrimi fara numar

ce, parca nu se mai opresc din drum.

ce este omul, doamne?

de il lasi sa sufere atat de mult

doar o suflare ce alearga in van

pe acest pamant?

II

si pasarile sunt mai fericite

cu cantecul lor sublim

si inimile zdrobite

pe loc le-ar vindeca din drum.

doar cativa stropi de fericire

sa dai tu celor suferinzi

sa alini a lor durere

prin fiul tau Iisus.

III

o voce inlacrimata printre stele

imi spune pe un ton duiois de sus,

omule chiar daca valuri vin

nu-ti pierde credinta in Iisus.

dupa o ploaie si o furtuna

vine o vreme mai buna

soarele va aparea

norii se vor imprastia

si tu iarasi te vei bucura.