Nici nu a inceput ridicarea noului Spital de Urgenta ca au si inceput sa apara probleme. In Hotararea de Guvern legata de aceasta noua institutie se spune ca ea va fi construita pe Valea Sapunului. Directorul ASP Sibiu ne asigura insa ca e vorba doar de o greseala si ca viitorul Spital va fi ridicat asa cum s-a stabilit, pe Calea Poplacii.

Greseli si zvonuri

Ultimele zvonuri referitoare la ridicarea noului Spital de Urgenta indicau ca si locatie Valea Sapunului. Asa aparea si in Hotararea de Guvern data pentru ca Guvernul sa sprijine aceasta lucrare. La strada era trecut Valea Sapunului si nu terenul care se afla in proprietatea ministerului apararii, trecut ulterior in proprietatea Ministerului Sanatatii, de pe Calea Poplacii.

Toate discutiile din jurul noului spital de urgenta se invarteau in jurul terenului liber de pe Poplacii. „Eu am intrat pe pagina de internet si acolo am vazut in Hotararea de Guvern ca la strada a fost mentionata Valea Sapunului.

Este o greseala, nu stiu cum a fost strecurata, aceasta deja nu mai tine de noi, dar eu chiar am inaintat demersul spre minister, am vorbit cu domnul ministru si am inteles ca Ministerul Sanatatii a inaintat o intampinare primului ministru in vedere corectarii acestei greseli”, spune Ioan Manitiu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica din Sibiu.

MApN a cedat terenul

Guvernul a adoptat hotararea prin care terenul de pe Calea Poplacii trece din administrarea Ministerului Apararii in cea a Ministerului Sanatatii Publice. Pe respectivul teren se va construi un spital de urgenta. Cu alte cuvinte, Guvernul a aprobat predarea-primirea acestui loc in baza unui protocol incheiat intre partile interesate cu o greseala de adresa.

Studiul de fezabilitate pentru spitalul din Sibiu a fost terminat pana pe 31 mai, iar acum se continua formalitatile pentru constructia acestui Spital de Urgenta.

„Este o greseala, nu stiu cum a fost strecurata, am vorbit cu domnul ministru si am inteles ca Ministerul Sanatatii a inaintat o intampinare primului ministru in vedere corectarii acestei greseli”, Ioan Manitiu