Carabulea si Scandia, concurenti

de Traian DELEANU     Ziarul de Sibiu
Marţi, 31 iulie 2007, 0:00


Scandia Romania si Sc Paltinis Leasing SRL, firma controlata de magnatul Ilie Carabulea, sunt printre cele 10 firme candidate pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al SC Prelucrarea Carnii Splai SA Bucuresti.


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a depus anuntul de vanzare a pachetului majoritar de actiuni al societatii Splai SA la sfarsitul lunii iunie. Termenul de depunere a ofertelor a expirat ieri, la orele 12.00, termen pana la care au fost depuse zece oferte.
Reprezentantii AVAS au facut public faptul ca printre cei 10 ofertanti care se bat pentru cele 206.054 de actiuni din capitalul social al firmei bucurestene se afla si firma sibiana Scandia Romania SA si SC Paltinis Leasing SRL, firma lui Ilie Carabulea.

Ceilalti ofertanti care lupta pentru pachetul de putin peste 70 la suta din actiuni sunt SC Gnir Holding SA, SC Manor Laboratory Center SRL, SC Interinwest SRL, SC BG Management Consultants SRL si persoanele fizice Dan Dumitru Nicorescu, Aharon Azulav si Marin Dumitru.
Licitatia cu strigare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat va avea loc astazi, la orele 13,00 la sediul Autoritatii. Pretul de pornire al licitatiei este de 9,25 lei/actiune, iar valoarea pachetului de actiuni oferit la vanzare este de 1.905.999,5 lei.
Restul actiunilor reprezentand 28,78248 % sunt detinute de P.P.M.
SC Prelucrarea Carnii Splai SA Bucuresti are drept obiect principal de activitate prelucrarea si conservarea carnii. Potrivit ultimului bilant publicat de Ministerul Finantelor, totalul activelor imobilizate ale societatii valoreaza aproximativ un milion de lei, iar activele circulante valoreaza alte 1,4 milioane lei.

Capitalul social subscris si varsat este de 733.000 de lei, iar totalul datoriilor la sfarsitul anului fiscal 2005 erau de 273.251 de lei.
Pe 2005, SC Splai SA a inregistrat o cifra de afaceri de 1,16 milioane de lei, la care a obtinut un profit brut de 590.767 de lei. Numarul mediu al angajatilor, pe anul 2005, a fost 31.

Carabulea, cu ochii pe AVAS

Omul de afaceri Ilie Carabulea este unul dintre cei mai activi cumparatori de pe piata sibiana. Interesat, la un moment dat, de SC Tractorul, nu mai departe de zilele trecute el a fost respins de la o licitatie pentru Instititul de cercetare Intec SA Bucuresti, scos la vanzare tot de AVAS.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

193 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by