Dupa doua perioade de canicula inregistrate in acest sezon, spitalele prahovene au fost dotate, in sfarsit, cu aparate de aer conditionat.

Pentru a face rost de bani, Consiliul Judetean a vorat, in ultima sa sedinta, o rectificare de buget prin care s-au rezervat 179.000 RON pentru saloanele de la Spitalul Judetean de Urgente si de la Spitalul de Pediatrie.

De asemenea, in acelasi proiect s-a prevazut alocarea a 150.000 RON pentru achizitionarea unui alt lot de astfel de aparate pentru Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Din bani proveniti de la Ministerul Sanatatii, Autoritatea de Sanatate Publica Prahova a mai achizitionat alte 35 de aparate si cinci instalatii de tratare speciala a aerului.

Acestea au fost repartizate Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti, Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Spitalul de Pediatrie, Spitalul municipal Campina si spitalelor din orasele Urlati, Mizil si Baicoi.

La randul sau, Primaria Ploiesti a alocat fonduri pentru cumpararea a 95 de aparate de aer conditionat, 60 fiind repartizate Spitalului Municipal iar 35 ajungand la Spitalul de Boli Infectioase Movila din Ploiesti.