Sfarsitul de saptamana care a trecut, nu a fost unul deloc linistit pentru pompierii prahoveni. Din cauza uscaciunii vegetatia se poate aprinde foarte usor, fapt ce-i tine pe pompieri in alerta.

La Sinaia, Azuga si in apropiere de Comarnic, s-au semnalat in weekend, incendii usoare de padure si miriste, pentru stingerea carora trupele ISU din Sinaia si Comarnic s-au chinuit mai multe ore, din cauza terenului accidentat. Cauzele producerii incendiilor de pe Valea Prahovei sunt focul deschis si nesupravegheat.

La Sinaia si Azuga, turistii au facut gratare iar la sfarsitul „petrecerii” au aruncat jarul pe iarba uscata fara sa-l fi stins in prealabil. Un alt incendiu puternic aproape ca a mistuit casa unui barbat din satul Nucsoara de Sus, comuna Posesti. Flacarile au izbucnit in toiul noptii, din cauza efectului termic produs de cosul neprotejat.

Valoarea prejudiciului depaseste 40.000 de lei. Pompierii prahoveni atrag inca odata, atentia asupra utilizarii, intretinerii si verificarii mai atente a surselor de foc intrucat un moment de neatentie poate cauza atat pagube materiale cat si victime omenesti.

De asemenea, ISU Prahova aminteste turistilor ca pe perioada secetei si a caniculei, sunt interzise aprinderea si intretinerea focului deschis in paduri sau apropierea lor, ca si pe miristi. De la inceputul anului si pana in prezent, in Prahova s-au produs un numar record de incendii de vegetatie