Eveniment

IPS Bartolomeu il propune pe Mitropolitul Corneanu locotenent la Patriarhie. Dupa decesul PF Teoctist, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va institui o locotenenta care sa asigure functionarea scaunului patriarhal ramas vacant.

La sugestia Mitropolitului Bartolomeu Anania, ierarhul cu vechimea cea mai mare in functie va asigura locotenenta. Astfel IPS Mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu urmeaza sa asigure locotenenta. (Ziua de Cluj)

Jocul certificatelor in afacerea Rosia Montana. Consiliul Judetean Alba a emis un nou certificat de urbanism pentru Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), dupa ce un document similar emis anterior a fost anulat de

Tribunalul Cluj in urma contestatiei Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu. Un alt certificat a fost suspendat in urma cu doi ani si de catre Tribunalul Alba. (Romania libera editia de Transilvania Banat)

Administrativ

8.680.000 de lei pentru infrastructura Clujului. Pentru proiectele de infrastructura locala, Consiliul Judetean (CJ) va aloca astazi inca 2.934.000 de lei.

Anul acesta, pentru judetul Cluj s-a alocat suma de 16.272.000 de lei. CJ a impartit mai mult de jumatate din ace[ti bani (8.684.000 de lei), in functie de proiectele si de prioritatile comunelor.

CJ va aloca administratiilor locale clujene peste 2.934.000 de lei, in vederea sustinerii proiectelor de infrastructura cuprinse in programele de dezvoltare locala.

Banii provin din unele venituri ale bugetului de stat si din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. (Ziua de Cluj)

Economic

Evaluarea terenului Nokia, intr-o saptamana. Raportul care va stabili valoarea terenului din localitatea Jucu, de peste 156 de hectare, ce intra ca aport in natura la capitalul social al Tetarom, se va finaliza peste o saptamana.

Chiar daca reprezentantii Consiliului Judetean se asteptau ca acest raport sa fie finalizat deja, directorul Tetarom, Viorel Gavrea, a precizat ca nu a fost fixata o data limita pentru predarea evaluarii. (Ziua de Cluj)

Biodieselul de Atel, investitie incerta. Proiectul fabricii de "combustibil verde" bate pasul pe loc de cateva luni.

Vestea ca in localiatea Atel din Sibiu se va construi o fabrica de biodiesel de mare capacitate a venit ca o mana cereasca pentru partea de nord a judetului Sibiu.

Investitia ar fi urmat sa revigoreze agricultura zonei, prin incurajarea productiei de rapita, planta folosita la prepararea biodieselului. Proiectul este insa in impas, daca nu total compromis. (Evz Transilvania)