Ori de cate ori are loc o sedinta de consiliu local, ploiestenii pot admira in parcarea din fata Casei Albe cele mai „tari” autoturisme ale momentului. Cu toate acestea, pe site-ul Primariei, nu toate aceste bijuterii sunt postate in declaratiile de avere.

Pentru ca multi au trecute masinile pe firma, in topul detinatorilor de masini scumpe se afla consilierul PSD, Carmen Dumitru, care are un Peugeot din 2004, un Renault din 2005 si un Kia Cerato din 2005. Nici Sorin Chivu, colegul sau de partid, nu este mai sarac, el detinand, conform declaratieid e avere de pe site, un Ford Focus din 2001, dar si un ATV Linhai din 2006.

Daniel Savu (PSD) are un Peugeot din 2006, iar Augustin Mitu (PSD) un WV Polo din 2005. Democratul Dan Ionita se plimba cu un Ford Focus din 2005, iar liberala Simona Schnelbach, pe langa un Matiz din 2005, mai are si un Ford Mondeo din 2005.

In categoria cei mai „saraci” consilieri locali intra avocatul Iulian Teodorescu si fostul viceprimar al Ploiestiului, Nicolae Oprea, care nu apar pe site cu nici un autoturism, desi fiecare se bucura de o stare materiala mai mult decat buna.

Doamna Cont si scuterul

Cea mai inedita achizitie, cu atat mai mult pentru o femeie, este scuterul Solo, pe care il detine Adriana Cont. Desigur, doamna in cauza nu vine la sedinte „calare” pe scuter.

29 autoturisme. Aceasta este averea pe patru toti pe care o au consilierii locali ploiesteni. La acestea se adauga un scuter si un ATV.