La pompele funebre, un pachet mimim de servicii funerare costa 2.000 lei. Ele includ constatarea decesului, imbalsamarea persoanei defuncte, spalarea si imbracarea ei, punerea in sicriu, manipularea sicriului, transportul funerar, rezervarea locului de veci, achizitionarea giulgiului, a coroanelor, jerbelor si aranjamentelor florale.

La acestea se adauga taxele de cimitir, slujba preotului si pomana raposatului, care se platesc separat. Cele mai ieftine sicrie sunt confectionate din lemn de brad si au preturi intre 270 lei si 370 lei. Cele de fag, nuc, stejar pornesc de la 750 lei, ajungand la 160-200 de lei, in functie de calitatea lucrarii.

Sicriele din import, prevazute cu captuseala din matase, manere incrustate, perne si acoperamant depasesc 4.200 lei. Nici costul coroanelor nu este de neglijat. Cele mai cumparate sunt confectionate cu garoafe si costa 15 lei, in schimb, coroanele artificiale ajung la 85 lei bucata, iar candelele de veghe au preturi cuprinse intre 5 lei si 25 de lei. Ajutorul statului in astfel de cazuri este ...

modic. Asa se face ca pentru ingroparea pensionarilor decedati, apropiatii primesc o subventie de 125 lei de la Casa de Pensii Prahova.

2000 de lei costa la firmele de profil un pachet mimim de servicii funerare.