Eveniment

Leii de la gradina zoologica din Buhusi pleaca azi cu avionul spre Africa . Autoritatile bacauane au dezmintit informatia aparuta ieri intr-un ziar britanic, potrivit careia cei trei lei de la gradina zoologica din Buhusi vor fi eutanasiati.

Jurnalistii de la cotidianul londonez Daily Telegraph sustineau ca s-ar fi ajuns la aceasta decizie pentru nu s-a gasit niciun loc in care sa fie duse felinele. (Evz Moldova)

Protest pe cladirea inchisorii Ia Iasi . Doi din detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi s-au urcat pe acoperisul cladirii pentru a protesta impotriva conditiilor oferite in inchisoare. (Romania libera editia de Moldova)

Raportari false Prefectul de Suceava Orest Onofrei a declarat ieri ca notele de fundamentare a legilor prin care mai multe comune sucevene au fost ridicate la rang de oras au la baza falsuri si raportari mai mincinoase decat cele facute de comunisti, inainte de 1989.

Pentru a deveni orase, localitatile trebuiau sa indeplineasca, cumulat, mai multe conditii, cum ar fi: sa aiba peste cinci mii de locuitori, peste 75 la suta din populatie sa fie ocupata in activitati neagricole, dotari cu alimentari cu apa in peste 70 la suta din localitate, bai cu wc in peste 55 la suta din locuinte, peste 50 la suta din strazi sa fie modernizate, 1,8 medici la mia de

locuitori si cel putin 50 de locuri de cazare in hoteluri. Onofrei sustine ca procentele s-au falsificat cu 700 la suta.

Gandul

Directorul Finantelor Publice Dorohoi a fost suspendat din functie Ilie Zahariuc, a fost suspendat din functie, in baza unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

Ilie Zahariuc este acuzat de procurorii anticoruptie de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, fals in declaratii, precum si de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia. BotosaniNews

Administrativ

Cei mai bogati alesi ieseni, Pe locul I se afla consilierul judetean Gabriel Surdu (PSD) cu o avere estimata la 18 milioane de dolari.Domeniul de activitate al acestuia este piata imobiliara. Neculai Apostol, senator independent fost membru PSD, actionar la grupul de firme Kosarom, cu o avere de 11 milioane de dolari, ocupa locul II.

Deputatul liberal Relu Fenechiu se claseaza pe locul III. Acesta detine mai multe autoturisme si case de vacanta. Dividendele incasate in ultimul an se ridica la suma de 1.152.055 lei. (Evz Moldova)

b>Transportul tramvaielor second-hand, mai scump decit achizitia in sine Cele zece tramvaie nemtesti au costat 81.000 de euro, in timp ce pentru aducerea lor in tara sefii Regiei Autonome de Transport Public Iasi trebuie sa mai scoata inca 120.000 de euro. Conducerea regiei de transport a solicitat companiei germane sa trimita tramvaiele in doua transe.

Prima livrarea urmeaza sa fie facuta la sfarsitul anului. Jurnalul de Est

Seful Comisariatului Regional de Mediu Moldova sanctionat cu mustrare. Destituirea sefului Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim de catre comisarul-sef regional al Garzii de Mediu pe zona Moldova, Adrian Casuneanu, fara avizul institutiei centrale a atras o sanctiune cu mustrare scrisa, pentru acesta din urma.

In opinia lui Adrian Casuneanu sanctiunea este una abuziva de aceea a atacat-o in instanta. (News Bucovina)

Economic

Terom Iasi, scos la mezat. Ruinele Terom vor fi scose la vinzare la jumatatea lunii august. Recent, Casa de Insolventa Moldova, lichidatorul fabricii iesene, a publicat anuntul de licitatie pentru ultimele hale si terenuri ce se intind pe o suprafata de aproximativ 12 hectare.

Potrivit anuntului de licitatie, activele care au mai ramas din Terom vor fi scoase la vinzare la un pret total de peste circa 70 milioane lei RON, fara TVA. (Ziarul de Iasi)

6.000 de agentii imobiliare risca sa fie inchise. Circa 6.000 de agentii imobiliare dintr-un total de 10.000 existente pe piata vor disparea din piata in urma adoptarii standardului european referitor la activitatea agentiilor imobiliare.

Comisia Europeana va elabora si implementa in acest an, impreuna cu organizatia formata din agentiile imobiliare din tarile UE

(Confederation Europeenne de l'Immobilier), un standard european prin care va fi reglementata practicarea meseriei de agent imobiliar in Europa. (Ziarul de Iasi)