Cea de-a treia editie a Cupei Sacel la pescuit de crap a inceput la sfirsitul saptaminii trecute pe lacul 3. Vineri, simbata si duminica s-a desfasurat prima mansa a acestei cupe, urmind ca urmatoarele doua sa se desfasoare in toamna. Startul competitiei s-a dat inca de joi seara, de la ora 19, iar pescarii au ridicat definitiv unditele de abia duminica dimineata, la ora 10.

La start s-au aliniat 17 echipe a cite doi concurenti, din Sibiu, Cluj, Turda, Alba si Deva.

Pescarul anului

Duminica inainte de masa, dupa incheierea competitiei, a avut loc si festivitatea de premiere. S-au acordat premii pentru cea mai mare cantitate de peste, dar si pentru cel mai mare crap prins. Dupa premiere, pescarii s-au pus la sfat si au luat impreuna decizia de a organiza alte doua competitii in acest an, in cadrul acestei cupe.

„La incheierea acestei competitii, participantii, pescari cu vechime, au dorit organizarea a altor doua competitii, in acest an: una destinata pescarilor care prefera un concurs numai liber, cu momeli clasice, iar alta, pentru pescarii care prefera momitul modern.

Asa se face ca competitia organizata de noi, Cupa Sacel, va mai avea o a doua si o a treia mansa, in perioada 6-9 septembrie, respectiv 19-22 septembrie, ambele desfasurate la Sacel. De abia la capatul celor trei manse se va intocmi un alt clasament, unul final, care va desemna si pescarul anului", a anuntat Mihai Dalacu, principalul organizator.

Cupa Sacel din acest an a fost organizata de SC Logitax SRL si a avut ca partener media Monitorul de Sibiu.

Pescarii string rindurile

Concursul de pescuit a fost unul deosebit de prolific, cel putin din punct de vedere al ideilor. Pe linga faptul ca participantii au dorit si au obtinut organizarea altor doua manse, tot ei au decis sa infiinteze la Sibiu si o asociatie a pescarilor sportivi. „In Sibiu nu exista o astfel de asociatie. Doar la Medias. De aceea este absolut nevoie de una si aici", motiveaza Mihai Dalacu.

O alta competitie la care au posibilitatea sa participe pescarii cu experienta se va desfasura in perioada 11 - 12 august, la Mindra, si este una de stationar. Evenimentul, va fi organizat tot de firma sibiana Logitax.

Regulament sever

In linii mari, regulamentul aplicat in cadrul acestei competitii a fost acelasi cu cel din competitiile din anii anteriori, cu mici modificari. De aceasta data, regulile s-au aplicat cu mai mare strictete si a fost interzis pescuitul cu momeli din fier si cereale uscate. De asemenea, au fost respectate cu strictete si standardele impuse de Federatia Internationala a Pescarilor Sportivi (FIPS).

Au avut loc doua trageri la sorti, una a standurilor si una a ordinii, iar distanta intre standuri a fost de cel putin 40 de metri, adica a fost folosit fiecare al doilea stand. Concurentii au beneficiat si de un loc de pescuit foarte bun. Lacul nr.

3 nu a mai fost recoltat din anul 2004, are o suprafata de 30 de hectare si aproximativ 70 de tone de peste, ceea ce face ca densitatea de peste sa fie foarte mare.