Eveniment

Conflictul dintre conducerea si sindicatul Mechel Targoviste, departe de a se incheia. Sedinta Comisiei Judetene de Dialog Social de marti a avut pe ordinea de zi un singur subiect, respectiv neintelegirile aparute de mai multa vreme intre conducerea combinatului MECHEL Targoviste si cea a sindicatului din societate.

Dupa mai bine de o ora si jumatate, discutiile s-au incheiat fara ca cele doua parti implicate sa ajunga la intelegere. (Radio Minisat)

Bebelusi argeseni lasati fara alocatie din cauza sistemelor informatice. De la 1 ianuarie 2007, alocatia pentru copiii de pana la doi ani s-a majorat de la 24 lei la 200 lei. Prin urmare, la Directiile de Munca din fiecare judet a fost implementat un nou program informatic, care sa refaca baza de date conform modificarilor valorii alocatiei pentru copii.

Acest lucru se pare ca a dat peste cap atat bazele de date noi, cat si pe cele vechi. Cel putin asa s-a intamplat la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Arges, unde bazele de date trebuie refacute pentru sute de argeseni.

Multi acuza ca nu au primit alocatiile din luna ianuarie a acestui an. (Observator Argesean)

Administrativ

Peste trei milioane de euro, pentru protectia mediului argesean. Miercuri, 1 august, la Sala de Conferinte a Muzeului Judetean Arges are loc seminarul de instruire pentru gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Bugetul total pentru aceste investitii este de 26,67 de milioane de euro, la nivelul intregii tari. Suma alocata Regiunii Sud Muntenia (de unde face parte si Argesul) este de 3,34 de milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro sunt din fonduri europene.

Beneficiarii acestor fonduri sunt autoritatile publice din localitatile cu maximum 50 de mii de locuitori. (Pitesteanul)

Receptie pe sest pentru 36 de locuinte ANL la Calarasi. Ieri dimineata a avut loc receptia pentru 36 de locuinte, din ansamblul ANL II, din cele 116 existente. Au invitat oficialitati de la Bucuresti, s-au strans si de la Calarasi, au facut receptia la fata locului in cateva minute si au pornit catre un restaurant de la malul Dunarii pentru a sarbatori realizarile facute.

Au tinut departe presa, de parca au impartit intre ei locuintele. (Observator de Calarasi)

Economic

Soferii care transportau 50 de tone de mortaciuni de la Protan se duceau la... scaldat. Viermii colcaie prin mormanele de mortaciuni aruncate saptamana trecuta pe malul Argesului.

Mai nou, printre maracinii din zona siroiesc doua izvoare de „apa moarta”, mustul rezultat din lichefierea carnii putrezite.Nimeni nu mai are curaj sa spuna cine a azvarlit cele 25 de tone de cadavre de pasari si porcine, a caror zeama se infiltreaza acum in panza freatica a satelor din zona.

Principalul banuit este firma Protan din Popesti-Leordeni, cel mai mare incinerator de cadavre de animale din Romania. (Gandul)