care face parte din circuitul national Grand Prix Junior 2007 alaturi de alte turnee de traditie din Romania. La turneul juniorilor si-au anuntat prezenta mai multi dintre juniorii medaliati la Campionatele Nationale de copii sub 12 ani si componenti ai loturilor nationale de juniori.

Desigur, nu vor lipsi nici sperantele clubului municipal albaiulian, dintre acestia Mihnea Costachi (7 ani), Adrian Secheres (9 ani) si David Cordea (12 ani) fiind cei mai bine plasati in clasamentele generale ale circuitului si avind sanse bune de calificare in finalele Masters la categoriile 8, 10 si respectiv 12 ani, care vor avea loc in luna decembrie.

Turneul este organizat de Clubul Municipal de Sah Alba Iulia in colaborare cu Primaria si Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia si se va desfasura la sediul clubului municipal din pasajul Unirea. Inscrierile se fac joi, incepind cu ora 15, iar prima runda este programata la ora 16.

Campionatul National de veterani

Dupa desfasurarea a 3 runde, Cornel Busu (Resita), Dan Bondoc (Bucuresti), Marius Chiricuta (Bucuresti) si Gheorghe Rasinaru (Sibiu) conduc in prima editie a Campionatului National de veterani care se desfasoara in aceste zile la Alba Iulia, toti avind 2,5 puncte. Dintre jucatorii din judet cel mai bine este plasat candidatul de maestru, Ioan Zaharia (Cugir), cu 1,5 puncte.

Turneul are ca sponsor principal Loteria Romana si este organizat de Uniunea Cluburilor de Sah din Romania (presedinte Mihail Breaz) si Federatia Romana de Sah.