Emblematic pentru „U“

Cristian Pojar nu va uita niciodata echipa unde si-a petrecut cei mai frumosi ani din viata

Etapa viitoare, Universitatea Cluj se va deplasa pe terenul Unirii Urziceni, o formatie puternica, un grup unit, inchegat in jurul lui Dan Petrescu. Staff-ul tehnic al echipei din Urziceni il are in functia de antrenor secund pe Cristian Pojar, un veritabil simbol al formatiei „studentesti“.

Jucator emblematic al gruparii de pe „Moina“, Pojar a imbracat tricoul „Sepcilor“ in anii ’90. S-a lansat, apoi, in cariera de antrenor. A revenit la marea sa iubire, „U“, in postura de tehnician principal, iar apoi secund, in timpul mandatului lui Ioan Ovidiu Sabau.

A trecut pe la Apulum Alba-Iulia, dupa care numele sau se leaga intr-o buna masura de fostul mare international Dan Petrescu. „Bursucul“ l-a luat cu el la Sportul Studentesc, in Polonia la Wisla Cracovia, iar acum, cei doi pregatesc pe Unirea Urziceni, avind ca obiectiv clasarea intr-un loc de cupa europeana.

Cristi Pojar: „Multa bafta!“

Cu toate ca nu se mai afla in curtea clubului unde si-a petrecut 26 de ani din viata, Pojar le tine pumnii elevilor pregatiti de Adrian Falub. Momentul revederii cu antrenorul Clujului va fi unul foarte dificil, dupa cum recunoaste fosta glorie a Universitatii Cluj: „Adi (n.r., tehnician „U“ Cluj) este ca si fratele meu. Le-am dorit multa bafta tuturor.

La fel cum am zis sezonul trecut, ca „U“ Cluj va promova la mare distanta de puncte fata de locul secund, acum sint sigur ca va ramine in prima liga.

Am mare incredere in conducerea administrativa si cu atit mai mult in cea tehnica“, a declarat pentru monitorul Cristian Pojar, care a refuzat sa vorbeasca despre meciul direct: „Acum ma gindesc la confruntarea de joi cu Gloria Bistrita. Sintem un pic stresati, avem ginduri mari si speram sa reusim ceea ce ne-am propus.

Despre Universitatea voi spune mai multe dupa ce jucam“, a conchis antrenorul secund al Unirii Urziceni.

Pe de alta parte, „Sepcile rosii“ vor juca doar la victorie: „Am jucat temator cu Pandurii in prima jumatate de ora. Apoi, baietii si-au dat drumul la joc si cu putina concentrare am fi putut cistiga. Ne-am pus mari sperante pentru jocul cu Unirea Urziceni. Este o echipa puternica, unita si cu un antrenor prestigios.

Indiferent de adversar, noi vom incerca sa obtinem maximum de puncte dintr-o partida. O sa jucam doar la victorie. Speram sa si reusim“, a precizat Sorin Vadana, directorul sportiv de pe „Moina“.

Cristi Pojar:

„Eu sint putin mai sensibil. Pentru mine, a juca impotriva unei echipe unde am petrecut 26 de ani este foarte greu.“