Eveniment

Cine revendica terenul Palasului? Primarul Gheorghe Nichita nu mai stie al cui este terenul pe care urmeaza sa se ridice viitorul ansamblu Palas. Prezenbt la un post de televiziune locala, primarului i-a scapat informatia potrivit careia proictul ar putea fi blocat de catre solicitarile de retrocedare.

Reprezentanti Primariei au declarat in repetate randuri ca suprafata de 12 hectare pe care urmeaza sa se construiasca uriasul complex imobilar apartine in totalitate municipalitatii. Evenimentul Zilei

Administrativ

Doi participanti la licitatia de 25 milioane Euro pentru realizarea noului depozit ecologic. La licitatia pentru realizarea noului depozit ecologic au depus oferte doar doua firme. Prevederea bugetara pentru acest proiect este de 910 miliarde lei (91 milioane RON).

Firma castigatoare trebuie sa inchida depozitul existent pe amplasamentul din Tomesti, sa deschida un depozit nou si sa infiinteze o statie de sortare pe amplasamentul din Tutora. (Ziua de Iasi)

Licitatie pentru aeroportul Suceava. Consiliul Judetean Suceava a inceput procedurile de pregatire a licitatiei internationale pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Stefan cel Mare.

Autoritatile spun ca, dupa discutiile pe care le-au avut cu firme din Germania, specializate in proiectarea de aeroporturi, dar si in executarea lucrarilor de constructie, au luat decizia de a pregati

un caiet de sarcini care sa poata fi pus la dispozitia companiilor interesate din tara si din strainatate. (Adevarul)

Studii de fezabilitate pentru pod si aeroport aprobate in CJ Un pas inainte, pentru constructia aeroportului intre Braila si Galati si a podului peste Dunare, in zona celor doua orase.

Consilierii judeteni braileni au aptrobat aprobarea, ieri, in plenul CJ, studiile de fezabilitate si indicatorilor tehnico-economici pentru cele doua investitii, precum si a studiilor de fundamentare a deciziilor de concesionare a terenurilor pentru lucrarile amintite.

integral in Vocea Brailei

Economic

Investitii colosale la Iasi . Municipiul Iasi a devenit in ultimii doi ani, cu preponderenta, tinta investitiilor straine, in special in domeniul imobiliar. Statistic si nu numai, municipiul Iasi tinde sa bata recorduri dupa recorduri in domeniul cartierelor rezidentiale si ale parcurilor industriale.

Cu toate acestea, salariile din judet raman mult sub media din Bucuresti, Cluj sau Timisoara. (Ziua de Iasi)

Hewlett Packard vrea sa investeasca la Iasi. Primarul Gheorghe Nichita a anuntat ca ieri a avut o intalnire cu reprezentantii romani ai firmei americane Hewlett Packard ● In cadrul discutiilor acestia si-au exprimat intentia de a investi in municipiul Iasi.

Edilul sef al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a anuntat ca ieri a avut o intalnire cu reprezentantii romani ai companiei americane Hewlett Packard. "Firma are deja 1.600 de angajati in Romania. (Ziua de Iasi)

Oferta de 11,8 milioane euro pentru 34% din Ceramica. Actionarul majoritar al fabricii iesene a lansat o oferta publica pentru achizitia pachetului minoritar de actiuni.

Noul actionar majoritar al Ceramica Iasi vrea sa cumpere si restul de actiuni ale fabricii iesene. Ieri, Ugirofin, societate din cadrul fondului de investitii Advent International,

a lansat pe Bursa de Valori Bucuresti o oferta de preluare a pachetului de actiuni reprezentind 34,1% din Ceramica Iasi. (Ziarul de Iasi)