Consilierii locali din Timisoara nu au aprobat in sedinta de ieri proiectul de buget de venituri si cheltuieli, precum si lista de investitii a societatii Administratia Domeniului Public (ADP), aflata in subordinea Consiliului Local.

Reprezentantii PSD si PRM au votat impotriva acestui proiect, astfel incat societatea care intretine si amenajeaza parcarile din oras nu mai poate sa faca investitii. Directorul ADP, taranistul Liviu Barbu, a primit vestea cu zambetul pe buze. "Nu se intampla nimic, investitiile merg mai departe. Ceea ce au facut ei (consilierii, n.r.) este in avantajul meu.

Ei nu stiu legislatia si nici nu le spun, ca doar nu o sa ma desconspir lor", a spus Barbu.

Nu ar fi prima data cand decizia actionarului unic, CL, este ignorata. In urma cu cateva saptamani, conducerea ADP a refuzat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, la cererea a 15 consilieri locali, gestul lui Barbu fiind sprijinit de secretarul municipalitatii, Ioan Cojocari.

Acesta a precizat ieri ca dorinta a 15 consilieri din 27 nu este de ajuns, conform legii, pentru a convoca AGA, este nevoie de doua treimi dintre consilieri. "Asta inseamna ca timp de trei ani am fost in ilegalitate, pentru ca niciodata nu ni s-a spus ca trebuie sa fim doua treimi ca sa cerem intrunirea AGA", a replicat Adrian Pascuta (PRM).

Acum, pentru a reusi sa convoace o adunare in care sa ceara dizolvarea Consiliului de Administratie al ADP, consilierii PSD, PRM si PD vor sa faca un proiect de hotarare.

Consilierii locali au aprobat ieri bugetele de venituri si cheltuieli de la toate societatile si regiile din subordinea CL. Alesii au stabilit ca directorii de regii sa poata incasa prime egale cu salariul pe o luna, adica in jur de 35 milioane lei vechi.