La Hanul Piratilor, la o ciorba de pui comandata primesti o salmonella gratis

de Cristian Anton     Replica de Constanta
Duminică, 1 iulie 2007, 0:00


Doar intamplarea a facut ca dezastrul din tabara pentru copii de la Navodari sa nu se repete, saptamana trecuta, la Hanul Piratilor. Un grup de noua turisti bucuresteni a fost dus cu ambulanta la Spitalul de Boli Infectioase Constanta in dimineata zilei de 25 iulie, dupa ce a luat cina, cu o noapte inainte, la restaurantul celebrului Han.

Numarul victimelor este insa mult mai mare, una dintre victime dezvaluindu-ne faptul ca „ambulanta a carat toata noaptea turisti de la Hanul Piratilor”. Cazul este cu atat mai grav cu cat printre cei noua bucuresteni se aflau trei copii si o femeie gravida, care a fost la un pas de a pierde sarcina din cauza otravurilor pe care cei de la Hanul Piratilor le vand sub forma de mancare.

Incidentul ne-a fost confirmat atat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Constanta, cat si de directorul Inspectiei Sanitare de Stat (fostul Sanepid). Pentru moment, OJPC asteapta rezultatele analizelor de laborator ale celor de la Sanepid, pentru a putea decide masurile care trebuiesc luate impotriva administratorilor Hanului.

Specialistii Inspectiei ne-au precizat insa ca la verificarile facute miercuri, 25 iulie, la fata locului, a fost depistata ciorba de pui cu salmonella la restaurantul de la Hanul Piratilor, dar nu se stie deocamdata ce i-a otravit pe cei noua bucuresteni.

Din fericire, nici un turist nu apucase sa guste din „specialitatile” de pui ale gazdelor sale, astfel incat totul s-a finalizat printr-o amenda de 3.000 de lei.

Situatia este putin mai complicata din acest punct de vedere, intrucat cei noua turisti care ne-au semnalat modul in care si-au distrus concediul chiar din prima zi au mancat ciorba de vacuta, produs care a fost gasit in regula de Sanepid. Cert este ca ceva din bucataria Hanului a dat de lucru toata noaptea Serviciului de Ambulanta, punand in pericol vieti de copii si o femeie gravida.

„O parte din noi am ajuns taras la Bucuresti si am fost internati la Institutul de Boli Infectioase «Prof. Dr.Matei Bals».

In Constanta, am depus plangere la Protectia Consumatorului, au venit si ne-au luat declaratii, desi abia ne tineam pe picioare, pentru ca toti aveam varsaturi, greturi, cefalee, febra peste 38,6 grade si diaree”, ne-a povestit C.G., una dintre victime, care ne-a rugat sa nu-i divulgam identitatea.

Tanara ne-a spus ca traieste un adevarat cosmar, luptandu-se pentru copiii ei, cei mai afectati de toxiinfectia servita cu atata generozitate de Hanul Piratilor. Potrivit analizelor efectuate la Institutul „Matei Bals”, cele noua persoane au fost infectate cu shigelia, cauzata de proasta depozitare si manevrare a alimentelor si igiena precara in bucatarie.

Ieri, Adrian Pavlov, directorul Inspectiei Sanitare de Stat, ne-a declarat ca asteapta in cursul zilei de azi rezultatele analizelor efectuate la Hanul Piratilor, asigurandu-ne ca ii va sanctiona dur pe cei responsabili.

Varianta OJPC cu privire la incidentul de saptamana trecuta difera putin de cea pe care ne-au oferit-o victimele; Rodica Mocanu, purtatoarea de cuvant a institutiei amintite, ne-a declarat ca in urma toxiinfectiei alimentare de la Hanul Piratilor, au fost internate cinci persoane, una fiind trimisa la Bucuresti, iar o fetita a primit doar tratament ambulatoriu.

Pana la urma, insa nu conteaza daca au ajuns in spital cinci persoane sau 500, atata timp cat Hanul situat intre Mamaia si Navodari este un focar de infectie. Au stiut-o poate si cei douazeci si ceva de turisti veniti din Bacau, tot saptamana trecuta, in campingul amintitului obiectiv turistic.

Afland poate de „garnitura” de salmonella servita la specialitatile casei, bacauanii s-au gandit sa se hraneasca pe cont propriu si au cumparat de la un hipermarket mai multe produse din carne. Problema lor a fost ca nu le-au depozitat in conditii corespunzatoare, motiv pentru care s-au ales si ei cu probleme digestive, tot in curtea Hanului.

Inspectorii OJPC au stabilit insa ca, de aceasta data, bucataria bacteriofila a Piratilor nu a jucat nici un rol, ramanand de amintit doar faptul ca circa 30 de persoane au suferit toxiinfectii alimentare intr-o singura saptamana in curtea Hanului.

Reamintim ca pachetul majoritar de actiuni de la Hanul Piratilor a fost cumparat in octombrie 2006 de catre deputatul fost PNL, actual PLD de Ialomita, Marian Hoinaru, dupa cum a dezvaluit in premiera „Replica”.

Acesta a reusit sa foloseasca inteligent mai multe parghii politice si i-a luat fata lui Gigi Becali, care ravnea si el la acelasi obiectiv, mai ales datorita celor 3 de hectare de teren pe care le are Hanul pe malul marii.

Interesant este faptul ca desi latifundiarul Becali a oferit pe loc cei peste patru milioane de euro solicitate de SIF Muntenia, fostul proprietar al obiectivului, in schimbul pachetului de 84,4%, deputatul Hoinaru a reusit sa convinga societatea sa achite banii in rate.

A fost si motivul pentru care Gigi Becali a facut o sesizare catre DNA impotriva deputatului Hoinaru, dar din cate se pare lucrurile stagneaza.

Nu la fel se intampla si cu afacerea peledistului ialomitean, Hanul Piratilor incepand mai nou sa-si mute turistii in saloanele spitalurilor, probabil din cauza gradului foarte ridicat de ocupare a locurilor de cazare, pana la o masura concreta a autoritatilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















1122 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by