Eveniment

Peste 17.400.000 de lei alocati pentru investitiile din invatamantul calarasean . Guvernul a alocat anul acesta peste 17.400.000 de lei vechi pentru finantarea unor lucrari de constructie, consolidare, reabilitare si reparatii capitale, ce vor fi efectuate in majoritatea institutiilor de invatamant scolar si prescolar din judetul Calarasi.

Acesti bani au fost alocati in luna mai a acestui an, ca urmare a acestui fapt, pana in momentul de fata nu s-a reusit cheltuirea unei sume foarte mari. (Observator de Calarasi)

300 de euro pentru un metru patrat de teren la DN 1 . Proprietarii ultimelor parcele ramase neconstruite pe Drumul National 1, intre Poiana Tapului si Busteni cer 300 de euro pentru un metru patrat.

Au batut tarusi in pamant, si-au scris pe o tabla numerele de telefon si suprafetele disponibile, si asteapta sa fie sunati. Unii dintre ei sunt localnici, altii - bucuresteni care au cumparat aceste terenuri pentru a-si face o casa sau a deschide o afacere, dar s-au razgandit intre timp.

Din marea de masini care traverseaza zilnic DN 1, trebuie sa se gaseasca, totusi, cineva caruia sa-i sara in ochi acele tablite. Daca nu se va intampla asa, nu e nicio paguba: cu fiecare zi scursa, valoarea terenului creste. (Prahova)

Administrativ

CIC, noua legatura intre cetateni si municipalitatea ploiesteana. Municipalitatea a infiintat o noua structura in relatia cu ploiestenii: Centrul de Informatii pentru Cetateni (CIC).

Scopul principal al CIC este de a oferi o informare completa si obiectiva asupra activitatii administratiei publice, dar si de a receptiona, direct, sesizarile si sugestiile ploiestenilor. (Prahova)

Ion Popa - nou prefect de Arges.. Guvernul a decis miercuri, 1 august, eliberarea din functie a cinci prefecti. Patru dintre ei au fost membri ai Partidului Democrat, in timp ce unul, cel din Teleorman, al Partidului National Liberal.

Astfel, Ion Popa a facut rocada cu Ion Carstoiu, primul dintre ei devenind noul prefect de Arges, in timp ce al doilea a devenit subprefect. (Pitesteanul)

Economic

APIA va avea un centru la Oltenita . Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Calarasi va avea in acest an doua noi sedii.

"La nivelul judetului Calarasi se vor construi doua noi module, la Ciocanesti, pentru centrul local de acolo, si la Oltenita, pentru ca cel de la Mitreni se va muta la Oltenita.

Vom avea astfel Centrul Local Oltenita", a declarat Otilia Balasoiu, directorul APIA Calarasi. (Observator de Calarasi)

Locuri de munca disponibile in Calarasi. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Calarasi pune la dispozitia somerilor 1.089 de locuri de munca. Dintre acestea, 97 de locuri sunt destinate absolventilor promotiei 2007.

“De la inceputul anului si pana la 31 iulie 2007, agentii economici din judet au comunicat Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Calarasi aproximativ 4.000 de locuri de munca, pe acestea fiind incadrate pana la sfarsitul lunii mentionate 3.200 de persoane“,

a declarat Aurelian Andreescu, directorul AJOFM Calarasi. (Observator de Calarasi)