Invocand grija fata de bani publici si teama de a nu mai pierde inca un proces, Primaria Ploiesti a semnat pe 30 iulie a.c. un contract de reprezentare in instanta cu o firma de avocatura. Scopul contractului este rezilierea contractului de concesionare a hipodromului, semnat cu firma Ippodromi &Citta Italia.

Desi este anormal ca din bani publici o autoritate locala sa apeleze la avocati cand are un departament juridic destul de numeros, interesant este faptul ca firma de avocatura angajata pe bani publici apartine pesedistului Ionel Blanculescu, fostul ministru al Controlului in Guvernul Nastase, lucrul recunoscut de primarul Calota intr-o conferintad e presa sustinuta ieri! Cu alte cuvinte, primarul

PSD Emil Calota a ajuns sa-l plateasca pe colegul sau de partid, Ionel Blanculescu, cu bani de la bugetul local! Cum a fost aleasa tocmai aceasta firma de casa a PSD? Purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Alina Istratescu, ne-a declarat ca legea permite autoritatilor publice sa negocieze cu o singura firma atunci cand este vorba de probleme juridice.

Pentru a justifica acest contract, a carui valoare ramane confidentiala pe durata derularii lui, primarul Emil Calota a afirmat ca hipodromul a fost „napadit de buruieni”, iar „activitatea specifica nu exista”, dar a recunoscut ca nu a mers personal acolo, ci a aflat totul „de la colegii din executiv”.

Mai mult, edilul spera ca in maximum trei luni, acest litigiu sa se stinga, desi proiectul de reziliere a contractului si cel de semnare a unui act aditional cu noi clauze nu a trecut de Consiliu Local Ploiesti.

11 juristi platiti degeaba

Desi are la dispozitie nu mai putin de 11 juristi, platiti din bani publici, Calota angajeaza tot din buzunarul ploiestenilor o firma apartinand colegului de partid.

400.000 de euro sunt pagubele pe care Primaria Ploiesti ar trebui sa le ceara concesionarului, potrivit primarului Emil Calota.

„Primaria nu e fata mare”

Tanase Plaiasu, avocatul firmei Ippodromi, a declarat in exclusivitate pentru Monitorul: „Sunt surprins de ce aud, pentru ca am fost invitati la negocieri pe marginea actului aditional. In cazul rezilierii, vom cere mai mult decat investitiile, adica 1,3 milioane de euro.

Pregatim Primariei o surpriza, pentru ca autoritatile publice traiesc cu senzatia ca au fost fata mare in acest contract”.

Blanculescu a castigat procesul cu statul roman

Calota isi rezolva problemele in „casa”, prin intermediul firmei colegului sau de partid, Ionel Blanculescu. Fost ministru delegat al Autoritatilor de Control in mandatul lui Adrian Nastase, Blanculescu este cel care a castigat recent procesul firmei Daewoo Automobile Romania impotriva statului roman.

Blanculescu a reusit sa anuleze in instanta o datorie de peste 800 de milioane de euro a fabricantului de autoturisme, in detrimentul bugetului de stat.