Se da urmatoarea reteta: una bucata Primarie, neaparat din Ploiesti, care constata ca are nevoie de sediu de minimum 10 milioane de euro ca de aer. Se face anuntul de licitatie, la care participa patru firme. Atentie, pentru ca reteta sa aiba succes, este obligatoriu ca minimum trei dintre ele fie condimentate cu actionariat cu puternice arome PSD.

Indicat este, pentru omogenitate, ca savoarea sa fie data de o stransa legatura cu primarul. Se organizeaza licitatia dar, pentru exotismul retetei, este bine sa adaugam o surpriza specifica bucatariei chinezesti. Anume, dupa deschiderea plicurilor, se trece la... negocieri. Pe cat facem pariu ca blatul o sa iasa de-li-cios? Pofta buna la lectura.

La misto

Desi luni, 30 iulie 2007, trebuia anuntat castigatorul licitatiei pentru constructia noului sediu de 10 milioane de euro al Primariei, pana ieri la ora cand scriam aceste randuri, castigatorul nu fusese anuntat. Motivul? Conform oficialilor primariei, dupa deschiderea ofertelor s-a trecut „la negocieri”.

Ca sa usuram sarcina functionarilor aflati in negocieri, noi le propunem s-o lase balta cu evaluarile indicatorilor economici pentru ca oricum o sa declare castigatoare una dintre urmatoarele noastre variante. Socoteala noastra are la baza principiile folosite de jucatorii la Pronosport si anume: apropierea de primar sau apropierea de PSD. Iata pronosticul nostru:

Varianta I

Antreprenor general Urban Electric cu asociat Radu Oprea, fiul fostului viceprimar Nicolae (Nae mie ce-mi iese) Oprea, actualmente greuceanul grupului consilierilor PSD care voteaza fara jena sau rusine orice le indica Emil sau Nae. Subantreprenori ProConstruct si Baupartner.

Varianta II

Anteprenor general ProConstruct din motive de Mircea (Nea Mircea) Cosma, expresedinte al Consiliului Judetean Prahova, actualmente consilier judetean aflat intr-o mica criza de autoritate printre greii de la Ploiesti (sau Bucuresti?), dar cu mare priza in judet. Subantreprenori Urban Electric si Baupartner.

Varianta III

Antreprenor general Baupartner. Daca dumneavoastra, evaluatorilor, nu vi s-a aprins beculetul de ce, intrebati-i pe urmatorii cetateni: Emil (Sacalota) Calota, Nicolae “Nae mie ce-mi iese” Oprea si Mircea (Nea Mircea) Cosma. Subantreprenori Urban Electric si ProConstruct.

Pierzatorul stie de ce...

Aceasta este ordinea la care noi tinem orice pariu. Si va mai propunem un pariu: ce puneti la bataie daca amaratii de la Concas Buzau, cu toate SIF-urile din actionariatul lor, o sa plece din orasul nostru cu coada intre picioare dupa regulamentarele suturi in cur pentru tupeul avut de a incerca sa strice o asa combinatie?