Circ ca la usa cortului la Medias. Primarul localitatii Axente Sever si doi politisti de la Serviciul Rutier au ajuns la spital, dupa o cearta ce a degenerat intr-o bataie. Nu a ramas nici unul dintre ei internat, dar finalitatea va fi la tribunal. Primarul este cercetat pentru ultraj, dar nici acesta nu se lasa cu una, cu doua.

Va da in judecata politistii, pentru ca l-au agresat si l-au incatusat, spune el, ca pe un criminal. In plus, primarul spune ca in spatele scandalului se ascund interese politice

Incidentul s-a petrecut marti seara. Primarul sustine ca vroia sa isi parcheze masina in curte. El spune ca politistii au stat pur si simplu la panda si cum l-au vazut au si tabarat pe el.

"M-am oprit paralel cu soseaua pentru a intra in curte si au tabarat doi politisti peste mine, cu o viteza extraordinara, m-au scos din masina ca sunt baut, ca nu port centura, in maxim doua-trei minute mi-au pus catuse de parca as fi fost un criminal, ucigas sau hot", spune Ioan Sabau, primarul din Axente Sever.

Sotia primarului a fost martora la toata altercatia si confirma faptul ca politistii au fost cei care au mers la sotul ei cu scandal. In plus, spune ca desi politia il acuza de conducere sub influenta alcoolului, sotul ei nu era beat, pentru ca e bolnav de diabet si nu bea alcool. „Eu calcam haine si am auzit ca se cearta cineva.

Am venit si am vazut cum il loveau, i-au pus catusele la maini si spuneau ca e beat. Sotul meu are diabet, o pot dovedi cu actele medicale. Are diabet si nu bea alcool.”, spune Lucretia Sabau. Cu toate acestea proba de laborator a indicat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool in sange.

Politistii insa sustin ca primarul a fost violent, nu a vrut sa arate documentele, i-a bruscat, motiv pentru care, l-au incatusat. „In timp ce efectuam supravegherea traficului rutier pe strada Principala din Axente Sever, am constatat ca autoturismul de culoare rosie a patruns pe contrasens.

Ne-am prezentat si am solicitat conducatorului auto documentele pentru control, ocazie cu care acesta a refuzat sa le prezinte si sa dea relatii despre identitatea sa, incercand sa demareze de pe loc, pentru a se sustrage controlului.

S-a reusit imobilizarea sa si conducerea la Spitalul Municipal din Medias, pentru recoltarea de probe biologice de sange, datorita faptului ca emana un puternic miros de alcool si avand un comportament agresiv”, spune subinspectorul Ioan Draghici, de la serviciul Rutier Medias.

"Sunt doar acuzatii verbale”

Oamenii legii sustin ca primarul din Axente Sever a fost atat de agresiv, incat au fost nevoiti sa il incatuseze.

"Deoarece a vrut sa paraseasca zona la volanul autoturismului sau si a avut o atitudine ireverentioasa fata de cei doi lucratori de politie rutiera, bruscandu-i, in mai multe randuri si rupand epoletul de pe umarul stang al unui agent, in prezenta a doi martori, conducatori auto participanti la trafic, care au fost identificati si audiati de organele de politie, conducatorul auto a fost incatusat de catre echipajul de politie rutiera”, se arata intr-un comunicat emis de IPJ Sibiu. Primarul este totusi hotarat sa dea in judecata politistii care i-au produs rani la maini si picioare. „Mi-am scos certificat medico legal si o sa ii dau in judecata”, spune primarul. La toate aceste acuzatii politistii au raspuns foarte clar.

"In acest moment sunt doar acuzatii verbale, iar in momentul in care va exista o plangere scrisa vom face verificari”,spune subinspectorul Remona Vilcea din cadrul IPJ Sibiu. Asa se face ca in acest moment singurul anchetat este primarul, pentru ultraj.

"Am dusmani in PD”

Primarul spune insa ca tot circul are iz politic, iar politistii au fost folositi ca marionete de reprezentantii PD pentru ca toata lumea vrea sa il inlature de la sefia comunei. „Eu am mai avut clinciuri. Am dusmani in PD, de aceea incearca acestia sa ma inlature ca sa nu imi mai pot depune candidatura anul viitor la alegeri”, spune Sabau.

In Axente Sever, scandalurile in care primarul cumunei este implicat sunt destul de bine cunoscute. Ioan Sabau are mai multe plangeri pe numele lui, iar in 2003 a a fost implicat intr-un scandal politic din care imaginea lui a iesit sifonata.

Viceprimar pe atunci, cu un an inainte de incheierea mandatului, acesta a fost demis de Consiliul Local de atunci, dupa ce a fost acuzat pentru implicarea intr-un furt de material lemnos in valoare de 150 de milioane de lei vechi.