Lucrarile la infrastructura au creat numai probleme la Sibiu. Mii de sibieni au ramas fara apa potabila dupa ce conducta ce le alimenta locuintele a fost fisurata. De partea cealalta a orasului, beciurile a zeci de case au fost inundate in urma ploii, dupa ce, tot din cauza lucrarilor la reteaua de canalizare a strazii, apa s-a infiltrat direct in pivnite.

Mii de sibieni au ramas, ieri, fara apa pentru cel putin 24 de ore, dupa ce angajatii firmei care lucrau la repararea strazii Ion Creanga au spart o conducta de apa.

"SC Apa Canal SA a fost nevoita sa intrerupa furnizarea apei pentru strazile cuprinse in perimetrul Stefan cel Mare - Complex Trei Stejari - Calea Ferata - Viaduct, precum si zona de blocuri Stefan cel Mare - Independenta II”, se arata intr-un comunicat emis de Sc Apa Canal SA. Societatea a trimis rapid echipele in teren pentru remedierea problemelor.

Initial se credea ca avaria aparuta ar fi putut fi remediata pana seara trecuta la ora 20, dar se pare ca sibienii au fost nevoiti sa stea fara apa si pe timpul noptii. In tot acest timp, oamenii au primit apa menajera de la trei cisterne. Au fost stabilite doua puncte, in zona cantinei Independenta II si a strazii Henri Coanda, de unde sibienii si-au putut procura apa menajera.

Potrivit Societatii Apa-Canal conducta afectata este de tip Premo, astfel incat refacerea tronsonului ( aproximativ 15 metri) este de durata, necesitand extragerea componentelor deteriorate cu utilaje grele si inlocuirea lor cu conducta din poliester armat cu fibra de sticla.

"Am inchis apa si incercam sa rezolvam problema, dar e un lucru foarte dificil, e foarte, foarte greu de lucrat pentru ca spatiul e foarte redus. Apreciem ca durata interventiei este de 24 de ore, astfel incat reluarea transportului apei in zona se va realiza in dimineata zilei de 2 august", a declarat directorul tehnic al Societatii Apa-Canal, Constantin Candea.

Subsoluri inundate

De cealalta parte a Sibiului, mai exact pe strada Islazului, zeci de case au fost inundate. Problema a fost tot o lucrare executata la canalizarea stradala. Oamenii s-au trezit ieri de dimineata cu peste 20 de centimetri de apa in subsoluri si cu toate bunurile depozitate aici, distruse. Mai grav a fost pentru cei care aveau spatii de locuit amenajate la subsolul casei.

Apa ajunsa aici a distrus mobila, aparate electrice si electrocasnice, iar oamenii s-au vazut nevoiti sa isi scoata apa singuri afara. „De dimineata cred ca erau 25 de centimetri de apa in subsol. Am avut apa si in frigider, coltarul mi l-au distrus, iar mobila va trebui sa o schimb pentru ca nu o mai pot folosi”, povesteste o sibianca afectata de inundatii.

"Si mai grav este la vecinul nostru care nu este acasa. El este topograf, are la subsol amenajat un birou si se vede apa cum balteste acolo. Cred ca i-au distrus calculatorul ti tot ce avea pe acolo”, spune o alta sibianca ce locuieste in zona. Oamenii au fost nevoiti sa isi scoata fiecare apa stransa in subsoluri cum a putut. „Am sunat la primarie si am spus ce problema avem.

Aici s-a lucrat la canalizare, au sapat si asa au lasat. E normal ca apa s-a scurs la noi in beciuri. De la primarie ni s-a spus ca va veni cineva de la tehnic, dar nu a venit nimeni”, spune o femeie.

"SC Apa Canal SA a fost nevoita sa intrerupa furnizarea apei pentru strazile cuprinse in perimetrul Stefan cel Mare - Complex Trei Stejari - Calea Ferata - Viaduct, precum si zona de blocuri Stefan cel Mare - Independenta II”