Intarzierile reabilitarilor de pe strada Sacel au produs pagube de 300.000 de euro, pana acum. Si asta pentru ca celor de la E.On Gaz le-a luat trei luni sa se apuce de lucru.

Faptele sunt simple si comunicate oficial. Alaturarea informatiilor oficiale scoate la iveala dezorganizarea ce a cuprins, pe alocuri, reabilitarile de strazi din municipiul Sibiu.

"In data de 23 aprilie 2007, dupa efectuarea sapaturii generale, firma Sca.Mo.Ter s-a retras din zona pentru a putea permite companiei de gaz sa intervina in vederea reabilitarii conductelor de alimentare cu gaze”, informeaza, in mod corect, Primaria Sibiu referitor la reabilitarea strazii Sacel. Pe aceeasi tema, raspunsul celor de la E.On Gaz este la fel de corect.

"Lucrarile au demarat la mijlocul lunii iunie, pozitionarea conductelor si bransamentelor fiind finalizata pe 13 iulie a.c.”, se arata in raspunsul celor de la E.On Gaz, cu privire la lucrarile de pe o strada care zace in transee de luni bune.

Pentru cei care nu au sesizat diferenta, reamintim ca strada Sacel a fost decopertata in vederea reabilitarii la inceputul lui aprilie. Dupa cateva zile, insa, lucrarile au fost oprite, deoarece „inspectorii au descopeirt si alte lucrari necesare in cazul reabilitarii retelelor de utilitati”.

Lucrarile au fost oprite in 23 aprilie, dar cei de la E.On Gaz Distributie au inceput sa lucreze abia la mijlocul lui iunie. Asta in conditiile in care, reprezentantii Sca.Mo.Ter., societatea care reabiliteaza strada Sacel, sustine ca a primit asigurari de la E.On Gaz ca lucrarile vor fi gata in 5, apoi in 10 iunie.

Termene mult depasite

ZIARUL de Sibiu a publicat istoria reabilitarilor de pe strada Sacel, oarecum emblematica pentru reabilitarile din Sibiu. Pe scurt, locuitorii de pe strada se plang de faptul ca de mai bine de o luna, nimeni nu a miscat o lopata de pamant pe strada sapata in totalitate si inaccesibila traficului auto.

Situatia este cu atat mai grava cu cat, pe strada respectiva, a fost demarat, in februarie, si santierul unui bloc de locuinte care trebuia sa fie terminat in septembrie, astfel incat in ianuarie 2008 sa fie incredintate primele locuinte.

Numai in cazul acestui bloc, investitorii privati se plang de faptul ca au ajuns la amenintari cu procesele din partea celor carora le-au vandut deja locuintele, iar pierderile lor se ridica, deja, la aproximativ 300.000 de euro.

In aceste conditii, E.On Gaz pulseaza cand vine vorba de termenul de finalizare a lucrarilor de pe strada Sacel.

"Date fiind solicitarile ulterioare venite din partea firmei constructoare cu privire la dezafectarea vechii retele de gaze naturale, lucrarile de reabilitare de pe strada Sacel din Sibiu vor fi finalizate la mijlocul lunii septembrie”, se arata in raspunsul dat de E.On Gaz, solicitarilor ZIARULUI de Sibiu.

La acest termen, mijlocul lunii septembrie, trebuie luat in calcul faptul ca cei de la Sca.Mo.Ter, firma anagajata de Primarie sa reabiliteze strada Sacel, sustin ca, dupa ce E.On Gaz isi vor termina lucrarile, vor mai fi necesare inca cel putin doua luni si jumatate pentru ca, pe strada Sacel, sa se poata circula cat de cat.

Iar in ceea ce priveste termenul de finalizare al lucrarilor, acesta nu mai poate fi aproximat in conditiile venirii anotimpului rece. Pentru strada Sacel, reabilitarile aveau ca termen de finalizare luna octombrie.

"In data de 23 aprilie 2007, firma Sca.Mo.Ter s-a retras pentru a putea permite companiei de gaz sa intervina”, Primaria Sibiu

"Lucrarile au demarat la mijlocul lunii iunie”, E.On Gaz

E.On Gaz promite alte lucrari

"In programul de investitii pe acest an al E.ON Gaz Distributie au mai fost incluse lucrarile de reabilitare a retelei de distributie pe o lungime de aproape 10 km pe 20 de strazi din municipiul Sibiu. Este vorba de str. P. Onofreiu, N. Filimon, Badea Cartan, Ion Albabei, Gen. Grigorescu, Sacel, Lirei, Pantei, Simion Mehedinti, Suru, Urlea, Podragu, Pielarilor, Goethe, Timotei Cipariu, I.

Crenga, Rusciorului, Negoi, James Watt, Samuel Micu, sapte din aceste lucrari fiind deja finalizate”.