In lupta cu fenomenele climaterice extreme PSD-ul contraataca cu perdeaua verde. Consilierii sociali-democrati solicita stabilirea unei strategii pentru creearea unei perdele de copacii in jurul clujului. Este vorba de o suprafata de 3-4 mii de hectare care va inconjura municipiul . Social democratii considera ca numai in acest mod ar putea fi evitata seceta.

Potrivit studiilor efectuate de consilierii PSD, raportat la media europeana, Clujul are doar jumatate din gradul de impadurire.

Presedintele filialei municipale a PSD, a devenit initiatorul planului de impadurire dupa o matura examinare a literaturii de specialitate. “Sunt tehnic niste curenti de aer care produc multa umiditate si care ar putea sa aduca ploaie.

Si pentru ca efectiv sa se produca acel fenomen, respectiv ploaia, trebuie sa indeplinim niste conditii, una dintre acestea este existenta spatiilor verzi, a copacilor”, a spus Lapusan.

Impadurirea ar trebui realizata in urmatorii patru ani. Terenurile pe care ar trebui plantati pomi vor fi desemnate potrivit legii din randul suprafetelor nefertile, in urma negocierilor intre autoritatiile clujene si reprezentantii comunelor in care se va insamanta material dendrologic.