ADMINISTRATIV

Absente de la sedintele CJ. Consilierul judetean din Timis, democratul Alin Popoviciu, a uitat sa mai treaca pe la sedinte, dar, pentru ca risca sa ramana fara postul din cadrul CJ, si-a motivat rapid absentele. EvZ Vest

Si-a schimbat culoarea politica de 5 ori in 3 ani. Primarul comunei timisene Bara, Ioan Lazarescu, a pendulat, in ultimii trei ani, intre PD si PSD de cinci ori.

Lazarescu are o justificare pentru migratia sa: "Nu ne baga in seama nimeni in comuna asta". Romania Libera, Editia de Transilvania-Banat

Bani pentru drumuri. O suta de milioane de lei! La aceasta suma se ridica valoarea creditului care va fi luat de CJ Timis pentru repararea drumurilor din Timis.

Cea mai mare parte a banilor vor fi folositi pentru reparea drumurilor judetene. Timis Online

ECONOMIC

Timisul trebuie sa importe muncitori. Judetul Timis a intrat intr/o criza a fortei de munca, avand cea mai mica rata a somajului din tara.

Din aceasta cauza, multi dintre investitorii judetului au plecat sau intentioneaza sa isi mute afacerile in alte zone. Exista firme care cauta personal de luni bune. Ziua de Vest

SOCIAL

Scandal pentru centura. Soseaua de ocolire a Lugojului starneste mania locuitorilor comunei Costei, care au fost expropriati de terenuri ca pe vremea comunistilor.

Acum cateva zile, oamenii au primit acasa instiintari ca terenul le-a fost expropriat si ca trebuie sa se prezinte la Primarie pentru intocmirea actelor.

Chiar daca primarul din Costei spune ca in acest moment nu se mai poate face nimic, satenii sunt hotarati sa nu cedeze si sa mearga in audienta la Prefectura, pentru ca Draganescu a promis ca ii va sustine. EvZ Vest

Faina si zahar pentru persoanele defavorizate. Persoanele defavorizate din Timis vor primi ajutoare in alimente: faina si zahar, din partea Guvernului Romaniei.

Mai precis, pensionarii agricultori, persoanele asistate in centre rezidentiale sau inregistrate ca beneficiare de masa la cantinele de ajutor social sunt cei care vor putea primi produsele alimentare.

Implementarea programului de ajutorare incepe la data de 1 octombrie si se incheie la data de 31 decembrie a anului urmator. Ziua de Vest

SANATATE

Neglijenta criminala la Maternitatea Arad. Unul dintre medicii din cadrul Maternitatii Arad este acuzat de o tanara ca a pierdut copilul din vina sa. Femeia sustine ca din momentul in care s-a internat in spital pentru a-si aduce pe lume copilul si pana cand au inceput contractiile nu s-a ocupat nimeni de ea.

Pana la urma femeia a nascut prin cezariana, dar copilul nu a supravietuit. Arad Online

Fisuri in programul de evaluare a sanatatii. Medicii de familie din Timisoara reclama faptul ca din prima zi a lunii august au avut pacienti care au fost intorsi de laboratoarele de analize cu mesajul ca investigatiile prescrise nu pot fi realizate in totalitate.

Pacientii sustin ca medicii de la laboratoare le-au spus ca in baza Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis nu deconteaza in totalitate cele noua analize.

Astfel, in cazul in care unei persoane medicul de familie ii recomanda sa faca setul complet, aceasta mai are ceva de platit si din propriul buzunar. EvZ Vest