GLS - General Logistics Systems - una din cele mai mari companii de transport de colete, devizia pentru Europa a companiei Royal Mail, din Marea Britanie, va investi cinci milioane intr-un serviciu de transport colete, in Romania. Sediul central va fi stabilit la Sibiu.

GLS Romania este condusa deocamdata de Gabor Szemkeo, totodata manager pe Europa de sud est. Investitia demarata in Romania se va ridica la aproximativ cinci milioane de euro, informeaza LogisticsManager.com.

GLS va oferi un sistem de distributie a pachetelor cu acoperire nationala in 24 de ore - zona de distributie va fi acoperita integral in urma coordonarii activitatii de la centrul ce va fi creat in Sibiu. Alaturi de acesta, cei de la GLS au in proiect sa amenajeze 10 depouri in Sibiu, Brasov, Bucuresti, Targu Mures, Cluj Napoca, Baia Mare, Oradea, Timisoara si Deva.

Compania cu care GLS a intrat pe piata din Romania, General Logistics System SRL, va fi conectata la reteaua europeana de distributie prin intermediul nodurilor situate in Ansfelden, Austria, si Budapesta, Ungaria.

„Prin intermediul centrului european de transbordare situat in Neuenstein, Germania, punctul nostru de distributie international, putem realiza un timp de livrare a pachetelor de maxim 72 de ore oriunde in Romania, de oriunde din Europa”, a declarat directorul executiv al GLS, Rico Back, citat de LogisticsManager.com.

Initial, a fost Sighisoara

Cei de la GLS intentionau, initial, sa isi stabileasca sediul central pentru Romania la Sighisoara. In acest scop, la inceputul acestui an au cautat si au specializat in Ungaria o serie de angajati, pe domeniile operatiuni, relatii cu clientii, agenti de vanzari, contabili si agenti de monitorizare.

Trainingurile au avut o durata de trei luni, iar activitatea sediului central de la Sighisoara era programata sa inceapa de la 1 iulie.

Cu toate acestea, GLS si-a schimbat pe ultima suta de metri planurile, astfel incat sediul national va fi amenajat la Sibiu. Compania GLS isi desfasoara activitatea in Romania prin intermediul GLS General Logistics Systems SRL, firma cu sediul social la Brasov. Actionarul majoritar este sucursala olandeza a companiei, in firma romaneasca fiind cooptata si filiala ungarp a GLS.

1,6 miliarde de euro, cifra de afaceri

Potrivit publicatiei on-line, GLS are 32 de centre de transbordare, 655 de depouri si 12.000 de angajati. Aproximativ 17.800 de vehicule transporta anual peste 311 milioane de pachete, pentru aproximativ 220.000 de clienti din intreaga Europa.

Potrivit raportului emis luna trecuta, afacerile companiei de livrari au crescut anul acesta cu 4,3 procente, ajungand la impresionanta suma de 1,6 miliarde de euro. Profitul brut al companiei, pe anul trecut, a crescut cu 15,4 la suta, ajungand la 179,4 milioane de euro.

In ceea ce priveste transporturile maritime, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 7,7 la suta, ajungand la 311 milioane de euro, iar volumul total al livrarilor prin intermediul transportului maritim a crescut cu 20 de procente. In decembrie 2006, GLS a achizitionat pachetul majoritar al ABX Belgium Distribution, ceea ce a intarit pozitia companiei pe piata din Benelux.

In Italia, GLS a francizat inca trei zone, crescand numarul depourilor din peninsula la 21. „In perioada 2007 - 2008, ne asteptam ca piata sa ne impuna un nivel competitiv foarte inalt.

Avand in vedere investitiile trecute si programul de dezvoltare ce viteaza structura retelei noastre si departamentele IT, precum si achizitiile facute in ultima vreme, pot spune ca GLS sta foarte bine in aceste conditii de piata competitionala”, a mai declarat Rico Back, citat de sursa amintita.

In perioada imediat urmatoare, in afara de investitiile programate pentru Romania, grupul se va orienta si asupra pietelor din Italia si Spania. GLS si-a fixat drept target pentru 2009 o cifra de afaceri de doua miliarde de euro, cu un profit brut de 200 de milioane de euro.

Divizie a britanicilor

GLS reprezinta divizia pentru Europa a Royal Mail, compania britanica de servicii postale. Reteaua GLS acopera, pana acum, 35 de state, de la Andora si Austria, pana la Gibraltar, Grecia, Spania sau Sudeia.

„Prin intermediul centrului european de transbordare situat in Neuenstein, Germania, putem realiza un timp de livrare a pachetelor de maxim 72 de ore oriunde in Romania, de oriunde din Europa”, Rico Back (foto medalion)

GLS General Logistics Systems SRL

Inregistrata in 20 aprilie 2007

Nu are asociati persoane fizice

Persoane juridice:

1 GLS General Logistics Systems B.V.

Olanda

Total aport: 396.000 Ron

Procent beneficii si pierderi: 99 %

2 GLS General Logistics Systems KFT

Ungaria

Total aport: 4.000 Ron

Procent beneficii si pierderi: 1 %

Nu are asociati tip lista