Eveniment

Criza de civilizatie. Punctele de colectare selectiva a deseurilor menajere sunt mult prea putine fata de necesitatile orasului.

Potrivit Planului Regional de Gestionare a Deseurilor al Agentiei Regionale de Protectia Mediului (ARPM), pana in 2008, peste 80% din clujeni trebuie sa colecteze separat deseurile de hartie si carton,

iar minim 25% sa colecteze selectiv deseurile de plastic, sticla si metale. In ce masura este acest lucru realizabil dat fiind ca, la nivelul orasului Cluj-Napoca, infrastructura necesara unei astfel de activitati este insuficient dezvoltata. (,Evz Transilvania)

Protest spontan la fabrica de confectii Oradinum. Muncitorii de la fabrica de confectii Oradinum au organizat ieri un protest spontan, in incinta societatii.

Nemultumirile muncitorilor se trag de la un anunt al conducerii, potrivit caruia acestia vor primi la salariu cu 1,5 milioane de lei vechi mai mic,

dupa ce le-au fost taiate zilele libere acordate din cauza caniculei. (,Romania libera editia de Transilvania Banat)

Administrativ

Casele din umbra afacerilor imobiliare ale Primariei Clujului. Mai multi clujeni se pling ca Primaria ar fi permis construirea in apropierea caselor lor a unei cladiri care ii pune in umbra, la propriu.

Imobilul construit pe strada Eugen Ionescu are dimensiuni duble fata de cele permise de lege. (Monitorul de Cluj)

Revendicarile de la Palacsay, solutionate in 10 zile de autoritatile clujene. Comisia Locala de Fond Funciar va termina in curand de analizat dosarele referitoare la revendicarile terenurilor din trupul Centru al zonei Palacsay.

Acestea vor fi solutionate intr-un termen de 10 zile. (Clujeanul)

Bazin descoperit langa Sala Sporturilor din Cluj. Clujenii au la dispozitie un nou bazin de inot. A fost redeschisa piscina olimpica in aer liber de langa Sala Sporturilor din cadrul complexului de natatie al Universitatii Tehnice.

Bazinul a fost renovat, in totalitate, astfel incat clujenii se pot bucura de un strand ce indeplineste standardele europene. (Radio Cluj)

Economic

GLS isi stabileste sediul national la Sibiu. GLS - General Logistics Systems - una din cele mai mari companii de transport de colete, devizia pentru Europa a companiei Royal Mail, din Marea Britanie, va investi cinci milioane intr-un serviciu de transport colete, in Romania.

Sediul central va fi stabilit la Sibiu. (Ziarul de Sibiu)

Divizare la Electrica SA Electrica SA se divizeaza in societati comerciale, avand ca obiect principal de activitate furnizarea energiei electrice (cod CAEN 4013): SC Filiala de Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Furnizare Muntenia-Nord" SA;

SC Filiala de Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Furnizare Transilvania-Nord" SA, cu sediul la Cluj. (Realitatea Bihoreana)

Prunea: “Board-ul BVB e cooperativa de vot. Presedintele SSIF Broker Cluj, Petru Prunea, a afirmat despre Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, al carui membru este, ca este “o cooperativa de vot”.

Declaratiile sale au venit ca urmare a demisiei din board-ul BVB a lui Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding. (Ziua de Cluj)

1,3 milioane de lei pentru Tehnomag. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat, cu consortiul format din Asociatia PAS Tehnomag 2005 si S.C. Tehnomag S.A. Cluj-Napoca, contractul de privatizare a ICPT Tehnomag-CUG. Tranzactia se ridica la 1,3 milioane de lei.

AVAS a vandut 79,7% din ICPT Tehnomag-CUG S.A. Cluj-Napoca unui consortiu care include asociatia salariatilor. (Ziua de Cluj)