Interdictie pe lacul Cincis pentru barcile cu motor

de Carmen Cosman     Romania libera Editia Transilvania-Banat
Vineri, 3 august 2007, 0:00

Autoritatile judetene au decis interzicerea circulatiei barcilor cu motor si a ski-jet-urilor pe lacul de acumulare de la Cincis (Hunedoara), in zona fiind permisa doar prezenta barcilor cu vasle. Reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Hunedoara spun ca barcile cu motor polueaza apa lacului, care este considerat o sursa alternativa de apa potabila.

Administratorii lacului Cincis au adus la cunostinta turistilor noua interdictie prin montarea unor panouri de avertizare, iar o firma de paza vegheaza ca normele sa fie respectate. "In week-end, cand afluenta de turisti este mare, mai scapa cate un ski-jet pe apa, dar ii somam pe aventurieri sa revina la mal", a afirmat administratorul lacului de acumulare, Ovidiu Costea.
Lacul de acumulare Cincis se gaseste in Muntii Poiana Rusca, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, intr-o zona de un pitoresc aparte care atrage mii de turisti. Lacul de acumulare a fost amenajat pe amplasamentul satului Cincis, in anul 1962, cand au fost stramutate peste 800 de familii.

Cand nivelul apelor este scazut, in coada barajului se mai vad inca ruinele fostei biserici, atestata documentar in 1360, care a fost inghitita de ape. Primul preot amintit ca a slujit in biserica din localitate a fost Popa Stan, despre care se spune ca a facut parte din armata lui Mihai Viteazul.52 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi