Eveniment

Angajatii Ana Holding au renuntat la greva . Angajatii de la Ana MEP si Ana IMEP au programat inceperea grevei generale.

In urma unei oferte din partea patronatului, liderii de sindicat au anulat greva generala. (Observator Argesean)

Crestere alarmanta: Inca sase cazuri de meningita la Calarasi. Numarul cazurilor de meningita inregistrate in jJudetul Calarasi au crescut ingrijorator.

Numai in ultima saptamana au fost inregistrate inca sase noi cazuri de meningita. (Observator de Calarasi)

Administrativ

Asociatia Prefectilor va cere ierarhizarea inaltelor functii publice. Presedintele Asociatiei Prefectilor, prefectul de Galati, Mihai Capra, considera ca inlocuirea recenta

a celor sase prefecti nu este in afara cadrului legal, dar a precizat ca se impune o ierarhizare a inaltelor functii publice, astfel incat schimbarile discretionare sa nu fie posibile.

Guvernul a decis, miercuri, eliberarea din functie a sase prefecti, printre care si prefectul judetului Arges. (Observator Argesean)

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei vor fi acordate si in aceasta iarna in Calarasi. Programul de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei va continua si in iarna anului 2007 - 2008.

Astfel, ajutoarele se vor acorda potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 57/2006, privind compensarea procentuala a cheltuielilor de incalzirea intre 10 si 100%. In iarna 2007 - 2008 urmeaza sa creasca atat limitele pentru acordarea ajutorului, cat si nivelul ajutorului pentru incalzirea centralizata, gaze si lemne.

In iarna 2006 - 2007, la nivelul judetului Calarasi s-au depus 53.444 de cereri privind acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei conform OUG nr. 57/2006. (Observator de Calarasi)

Economic

Din cauza secetei, dispar vacile din Ciocanesti (Calarasi). Seceta ce a lovit crunt judetul Calarasi incepe sa lase urme si in gospodariile taranilor. Astfel, tot mai multi locuitori din mediul rural incep sa-si vanda animalele din gospodarie.

La Ciocanesti, conform declaratiilor primarului Pavel Petre, din 560 de bovine existente la inceputul anului, acum mai sunt 320 de capete. (Observator de Calarasi)

La Calarasi, au venit oferte de munca din Spania in domeniul agricol. La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Calarasi au sosit oferte din partea angajatorilor spanioli pentru locuri de munca in domeniul agricol.

Cele doua sedii ale agentiei, din Calarasi si din Oltenita, continua actiunea de inscriere in baza de date a persoanelor care doresc sa lucreze in strainatate, atat femei, cat si barbati. (Observator de Calarasi)