Eveniment

RAJAC lasa fara apa jumatate din Iasi. Jumatate dintre ieseni au ramas fara apa, pentru trei zile, din cauza unei avarii produse la reteaua de distributie a Regiei Autonome Judetene de Apa-Canal.

O conducta magistrala veche de 32 de ani, care face legatura cu bazinul de alimentare de la Timisesti, a cedat in seara zilei de joi la o distanta de 70 de kilometri de Iasi. (Evz Moldova)

Pelerinaj pe Ceahlau de Ziua Muntelui. Pitorestile locuri sunt luate cu asalt in aceste zile de mii de oameni veniti la sarbatoare sau la slujba de Schimbarea la Fata.

Sute de turisti sunt asteptati, incepand de astazi, in statiunea Durau de la poalele Ceahlaului, pentru a participa la traditionala sarbatoare a muntelui. Manifestarea, ajunsa la cea de-a 38-a editie, va dura pana duminica. (Evz Moldova)

Administrativ

Miliarde pentru cladirile retrocedate in Botosani. Situatia in care a ajuns Consiliul Judetean Botosani privind cladirile retrocedate in care isi desfasoara activitatea capata pe zi ce trece proportii disperate.

Numai interventia Guvernului ar putea rezolva o parte din aceste cazuri. Imomentul de fata, sunt institutii care risca sa fie desfiintate pentru ca nu au sediu. (Romania libera editia de Moldova)

Consilierii focsaneni cer asigurarea caselor din fondul locativ. Dupa ce in sedinta ordinara de la sfirsitul lunii iulie nu s-au pus de acord asupra proiectului de rectificare bugetara pentru municipiul Focsani, la intilnirea de ieri, consilierii locali nu au mai avut obiectii si au aprobat bani pentru investitii.

Consilierii au redistribuit suma de 368,40 mii lei pe urmatoarele capitole bugetare: 35 mii lei pentru asigurarea cheltuielilor pentru carburanti, 47,20 mii lei pentru fondul de rezerva bugetara, 110 mii lei pentru functionarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta,

139,60 mii lei pentru acoperirea unor cheltuieli cu igienizarea institutiilor de invatamint preuniversitar de stat si 36,60 mii lei pentru Administratia Pietelor Focsani in vederea acoperirii cheltuielilor cu utilitatile. (Ziarul de Vrancea)

Economic

Proteste iminente la Menarom Galati . in urma cu o luna din cauza datoriilor foarte mari catre bugetul statului, nu a intarziat sa aiba si consecinte neplacute.

In timp ce lichidatorul desemnat de AVAS va scoate la licitatie publica deschisa cu strigare pe 20 august activul functional al societatii, evaluat la 220 miliarde de lei vechi (pret in care nu este inclusa TVA),

angajatii sunt hotarati sa organizeze actiuni de protest daca statul nu-si va respecta promisiunile. (Romania libera editia de Moldova)

Sapte firme vor sa execute silit Fortus SA. Lista societatilor iesene si din tara care cer executarea silita combinatului Fortus a capatat proportii.

Astfel, printre creditorii societatii se afla Lupcom Ploiesti, Bucuresti Trading, Electrica Serv, RAJAC, AJC Ana Maria, Subex Bacau si Mittal Steel Galati.

Suma totala pe care o pretind aceste societati depaseste un milion de lei. (Ziarul de Iasi)

Finantistii vranceni se grabesc cu executarile. Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea si-au facut o prioritate din executarile silite, atit pentru a preveni formarea de noi arierate la buget, cit si pentru a-si recupera datoriile inaintea altor creditori.

In primul semestru din 2007 s-au incasat nu mai putin de 43,48 milioane lei prin execurari silite, cu 65,79% mai mult decit in perioada similara a anului trecut.

Suma reprezinta 15,6% din totalul incasarilor la bugetul general consolidate. (Ziarul de Vrancea)