Eveniment

Sefa ITM Timis, pe lista neagra a ministrului Muncii

Ministrul Muncii, liberalul Paul Pacuraru, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca sefa Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, democrata Cornelia Corescu, urmeaza sa fie schimbata din functie. Pacuraru a invocat lipsa de performanta si de corectitudine, decizia finala urmand sa fie luata de comisia de disciplina a ministerului.

Pe de alta parte, Cornelia Corescu a declarat ca lipsa performantelor trebuie exclusa din start: "ITM Timis este pe locul 1 in tara la realizarea indicatorilor financiari. Am strans de trei si chiar patru ori mai multi bani in 2006 decat in 2005. Cred ca am si eu un merit aici".

Corescu nu exclude ca motivul sa fie unul politic si spune ca daca schimbarea sa nu va avea temei legal, o va ataca in instanta.

Romania libera, editia de Transilvania-Banat

IPS Bartolomeu a evocat personalitatea Patriarhului Teoctist

IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei si Maramuresului, a tinut ieri la Catedrala Ortodoxã din Cluj, prima slujbã de dupã perioada de spitalizare.

In predica sa de ieri, iPS Bartolomeu Anania a evocat momente din viata fostului Patriarh, precum si intalnirile pe care le-a avut cu acesta de-a lungul timpului.

De asemenea, iPS Bartolomeu a tinut sã nege existenta a douã curente in Biserica Ortodoxã Romanã, cel traditionalist si cel ecumenist, afirmand, totusi, cã Biserica Ortodoxã este, prin definitie, traditionalistã. Dupã liturghie, iPS Bartolomeu a participat impreunã cu credinciosii la parastasul fostului Patriarh.

Ziua de Cluj

Filarmonica din Iasi, retrocedata Episcopiei Romano-Catolice

Cladirea filarmonicii de Stat "Moldova" din Iasi a fost retrocedata Episcopiei Romano-Catolice.

Decizia de retrocedare s-a luat in sedinta de 27 iunie. In prezent, se lucreaza la redactarea hotararii, iar in maximum o saptamana ea va fi semnata de presedintele Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatii (ANRP).

Reprezentantii Episcopiei au lasat de inteles ca, cel putin cinci ani, Filarmonica va putea functiona in vechea cladire, contra unei chirii.

Romania libera, editia de Moldova

Economic

Nokia a primit autorizatia de constructie pentru fabrica de la Cluj

Nokia a primit autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei in Romania, lucrarile urmand sa inceapa imediat, iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008.

Noua unitate de productie va fi amplasata in parcul industrial Jucu, din judetul Cluj.

"Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima", se arata in comunicatul remis de companie.

Ziarul Financiar, editia de Transilvania

Traficul pe aeroportul Targu-Mures se va tripla

Aeroportul Transilvania Targu-Mures va ajunge pana la sfarsitul anului la un trafic de circa 160.000 de pasageri, in conditiile in care in decursul acestei luni va fi atinsa cifra de 100.000 de pasageri, potrivit reprezentantilor companiei.

Astfel, traficul pe aeroport va fi de peste trei ori mai mare fata de anul trecut, cand au fost inregistrati 47.316 de pasageri.

Printre companiile care opereaza de pe aeroportul din Targu-Mures se numara Air Traffic, Cimber Air, Malev, Tarom, Wizz Air. Malev a inaugurat destinatia Targu-Mures la inceputul anului 2006, iar Wizz Air a operat primul zbor din Romania de la Targu-Mures in a doua jumatate a anului trecut.

Ziarul Financiar, editia de Transilvania

Americanii de la Smithfield au probleme cu porcii de la fermele din Timisoara

Aproximativ 20.000 de porci din ferma Cenei, detinuta in judetul Timis de divizia locala a grupului american Smithfield Foods, vor fi eutanasiati ca urmare a descoperirii unui nou focar de pesta porcina.

Ziarul Financiar, editia de Transilvania

Cultura

Uriah Heep a incalzit publicul timisorean

Dupa cinci concerte sustinute de-a lungul anilor in Romania, legendara formatie de hard-rock Uriah Heep a oferit un show timisorenilor, chiar de ziua orasului.

Veteranii britanici au fost invitatii speciali ai Primariei care a alocat 15 mii de euro pentru acest concert (jumatate din bugetul votat pentru evenimente).

In deschiderea spectacolului, au cantat pe scena din Piata Unirii: Horia Crisovan si Adi Dinu, Blues Doctors, Narcisa Suciu, Paula Seling si Iris.

Concertul a durat 90 de minute, iar la final, Piata Unirii a fost invaluita in jocurile de artificii.

Evenimentul zilei, editia de Vest