Dupa trei zile in care au mincat pe fuga si au dormit doar citeva ore, in pauze regulamentare, cele doua echipe de entuziasti au jucat cel mai lung meci de baschet din istorie. 24 de baschetbalisti amatori, cu virste intre 16 si 30 de ani, au savurat victoria ieri, pe acordurile melodiei „We are the champions".

S-au imbratisat si chiar au izbucnit in lacrimi pe terenul de la Sala Transilvania. Desi oboseala se vedea pe fetele tuturor, acestia au mai avut puterea chiar sa-si poarte pe brate organizatorii si sa danseze de bucurie. Dupa ce si-au primit diplomele, meciul nu a fost incheiat. S-au ambitionat sa joace inca 8 ore.

Invincibili

Desi si-au fracturat miinile si picioarele, cei 24 de baschetbalisti amatori din Sibiu au continuat meciul, chiar si dupa ce au doborit recordul mondial. Organizatorii spun ca au luat aceasta decizie, deoarece in urma cu trei saptamini, doua echipe de liceeni din Marea Britanie au depasit cu 12 ore recordul anterior de 60 de ore si 3 secunde, consemnat in Japonia.

„Nu am vrut sa se intimple acelasi lucru si speram ca acest record sa nu fie doborit prea curind. Ne bucuram ca am reusit sa facem cunoscut numele Sibiului in lume, dar si al Romaniei. Baietii au facut o treaba extraordinara", a apreciat Claudiu Hila, presedintele Asociatiei „Al 6-lea jucator".

Accidentari usoare

Cei doi medici care i-au supravegheat pe tineri in zecile de ore de lupta pe teren spun ca niciun jucator nu a ajuns la spital, insa au inregistrat cazuri de intindere de tendon, luxatii la palme si degete si fisuri ale oaselor. Pina la urma, toti cei accidentati au reintrat pe teren. „Au fost doar accidentari fizice, deoarece n-am avut cazuri de lesin sau deshidratari.

Noi le-am asigurat trei mese principale pe zi, bogate in proteine si carbohidrati. Au avut si mese secundare, dar si bauturi preparate de noi care au continut suplimente nutritive", povesteste dr. Vasile Oseanu. Asa dupa cum se asteptau organizatorii, un posibil record ar putea fi inregistrat si in ceea ce priveste scorul de pe tabela de marcaj.

La capatul a aproape 73 de ore de joc, scorul era de 4.222 la 4.218 pentru echipa rosie, asa ca ambele echipe aveau sanse maxime sa depaseasca 4.500 de puncte. In Sala Transilvania mai erau aproape 100 de fani care isi incurajau jucatorii. Printre suporteri s-a numarat si prefectul de Sibiu, Ion Ariton, care a salutat initiativa sibienilor.