Cum era sa fie topit, la revolutie, Corneliu Anastase

de altPHel     altPHel
Luni, 6 august 2007, 0:00


Si, pentru ca tot am adus vorba despre foc, merita sa anuntam un material fierbinte, pe care il vom publica saptamana viitoare. Stiti povestea cu portile sudate din ordinul lui Anastase la Uzina 1 Mai, v-am mai spus-o. Ei bine, n-o s-o gasiti niciodata in Telegraful de Prahova.

Ha, a fost o gluma! Nu asta vroiam sa spunem, ci ca noi am mers pe fir si am stat de vorba chiar cu cativa dintre cei care au vrut sa-l retrogradeze atunci pe Anastase la sectia "topitorie", adica sa-l arda de viu pentru ca s-a opus revolutiei. Pana la coada, nea Cornel, omul care tine in mana filiala Prahova a PD, a scapat din mana oamenilor, chiar daca destul de sifonat. Povestea este fascinanta si merita spusa, pe bune!
Precizare necesara! Desigur, acesta este un atac murdar la adresa familiei Anastase si mai ales la adresa partidului Democrat. Desigur, fiind vorba de o marsavie, este, in viziunea minunatei conduceri a PD, care a ajuns sa plateasca reclama in ziare pentru a-si ataca membrii care le submineaza autoritatea, gras platita.

Judecand insa dupa modelul Monitorul de Prahova, inseamna, nu-i asa, domnule Mihai Sorin, ca noi ne facem treaba, iar orice raspuns al PD sau al presei PD-ului este un atac la adresa libertatii de exprimare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

725 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Ref.: Cazul Cornel Anastase (Joi, 11 august 2011, 16:02)

  Manist [anonim]

  Ref.: CORNEL ANASTASE...
  Consider ca stiu mai bine despre decembrie 1989 la “1 Mai” si despre directorul general de atunci, Corneliu Anastase. Am lucrat in “1 Mai” si stiu ce evenimente au fost. Amintiti-va faptul ca, cu 2 saptamani inainte de revolutie, Securitatea l-a schimbat pana si pe colonelul Olteanu Niculae, care era securistul intreprinderii si coordonator pe "plan F", fiind numit un alt "sef", un maior, Tudor Mihai, adus de prin Brasov, care s-a remarcat acolo, in Brasov, prin inabusirea revoltei din 17 noiembrie 1987... Tot atunci, in 14-15 decembrie 1989, la marea intreprindere "1 Mai" Ploiesti, cu peste 16800 de salariati, Securitatea a dispus si inlocuirea secretarului de partid Bucura cu un alt secretar, adus de prin Busteni, pe nume Bunghez. In dimineata zilei de 22 decembrie urma sa fie inlocuit si directorul Anastase Cornel pentru ca nu a dispus inchiderea la toate portile sectiilor, iar cei ce au sudat portile au procedat numai la initiativa unor activisti dornici de “afirmare”... Daca era asa cum pretindeti dv., atunci Anastase nu ar fi scapat de furia muncitorilor, dar nu a fost asa, pentru ca Anastase Cornel a fost impreuna cu Hanganu-seful sectiei mecanic-sef: M8 prin multime, printre muncitori, pentru mitingul de solidaritate cu Timisoara. Ca director general avea arma si putea ordona orice ca sa inabuse revolta. Impreuna cu directorul Hanganu, cu lt. colonelul Nicolae Alexandru si cu dir. Dobrescu si cu altii, au lasat oamenii sa iasa la marea manifestatie de solidaritate cu Timisoara, intr-o coloana care a ajuns pana in centru, la Casa Alba (sediul Palatului Administrativ). Cand directorul Anastase era intre noi, in fata pavilionului central, erau unii pe la ferestrele de la etaj, chiar din dreptul Directiei, care scandau sa trecem la munca, sa intram inapoi in sectii! Repet: altii si nu Anastase. Daca nu ar fi reusit revolutia directorul Corneliu Anastase ar fi fost primul arestat, ca sa nu spun executat. Asa ca, cei care pretindeti ca
 • 0 (0 voturi)    
  Ref. Cornel Anastase - continuare (Joi, 11 august 2011, 16:04)

  Manist [anonim]

  Daca era asa cum pretindeti dv., atunci Anastase nu ar fi scapat de furia muncitorilor, dar nu a fost asa, pentru ca Anastase Cornel a fost impreuna cu Hanganu-seful sectiei mecanic-sef: M8 prin multime, printre muncitori, pentru mitingul de solidaritate cu Timisoara. Ca director general avea arma si putea ordona orice ca sa inabuse revolta. Impreuna cu directorul Hanganu, cu lt. colonelul Nicolae Alexandru si cu dir. Dobrescu si cu altii, au lasat oamenii sa iasa la marea manifestatie de solidaritate cu Timisoara, intr-o coloana care a ajuns pana in centru, la Casa Alba (sediul Palatului Administrativ). Cand directorul Anastase era intre noi, in fata pavilionului central, erau unii pe la ferestrele de la etaj, chiar din dreptul Directiei, care scandau sa trecem la munca, sa intram inapoi in sectii! Repet: altii si nu Anastase. Daca nu ar fi reusit revolutia directorul Corneliu Anastase ar fi fost primul arestat, ca sa nu spun executat. Asa ca, cei care pretindeti ca faceti Istoria revolutiei si la Ploiesti, cercetati mai bine si nu va luati dupa aprecieri speculative aiurea. Anastase a intrebat de ce nu s-au inchis portile numai atunci cand era inconjurat de cel putin 2 securisti, straini de fabrica, in afara de maiorul Tudor Mihai, care cerea interventia trupelor speciale... A pus acea intrebare intrucat cei 2-3 securisti cu grade mari i-au cerut socoteala si nu l-au putut rupe de noi, si de cei cu "banderola rosie"... In rest, sa va fie rusine ca loviti intr-un om prin atacarea mediatica a tatalui. Nu ati fost si nu sunteti voi, judecatorii ! Si nici nu este ceva de capul vostru, ci raspundeti marsav la o comanda infecta a unor trusturi media... In privinta razbunarilor, gasiti altele, si nu speculati ceea ce ar fi parut, la prima vedere, ca proba impotriva lui Anastase. Niciodata fostul director general de la 1 Mai, Corneliu Anastase, nu a avut conflicte sau admonestari din partea revolutionarilor de la “1 Mai” Ploiesti. Intelegeti? Niciodata! Q.e.d. ! (ing. S
 • 0 (0 voturi)    
  Ref.: Cazul Cornel Anastase... (Joi, 11 august 2011, 16:05)

  Manist [anonim]

  Daca nu ar fi reusit revolutia directorul Corneliu Anastase ar fi fost primul arestat, ca sa nu spun executat. Asa ca, cei care pretindeti ca faceti Istoria revolutiei si la Ploiesti, cercetati mai bine si nu va luati dupa aprecieri speculative aiurea. Anastase a intrebat de ce nu s-au inchis portile numai atunci cand era inconjurat de cel putin 2 securisti, straini de fabrica, in afara de maiorul Tudor Mihai, care cerea interventia trupelor speciale... A pus acea intrebare intrucat cei 2-3 securisti cu grade mari i-au cerut socoteala si nu l-au putut rupe de noi, si de cei cu "banderola rosie"... In rest, sa va fie rusine ca loviti intr-un om prin atacarea mediatica a tatalui. Nu ati fost si nu sunteti voi, judecatorii ! Si nici nu este ceva de capul vostru, ci raspundeti marsav la o comanda infecta a unor trusturi media... In privinta razbunarilor, gasiti altele, si nu speculati ceea ce ar fi parut, la prima vedere, ca proba impotriva lui Anastase. Niciodata fostul director general de la 1 Mai, Corneliu Anastase, nu a avut conflicte sau admonestari din partea revolutionarilor de la “1 Mai” Ploiesti. Intelegeti? Niciodata! Q.e.d. ! (ing. Sorin Nicolescu – Asociatia Revolutionarilor 1989 Ploiesti).


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by