Cauza, viteza excesiva

Un tinar de 29 de ani se zbate intre viata si moarte in urma unui accident rutier petrecut din cauza vitezei excesive

Incidentul rutier s-a petrecut simbata in jurul prinzului, in localitatea Topa Mica, kilometrul 34 al drumului care leaga Clujul de Zalau. Un autoturism marca Subaru Impreza s-a izbit de remorca unui camion parcat pe marginea carosabilului.

„Pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba deosebit de periculoasa cu carosabil umed, soferul Subarului a pierdut controlul volanului si a derapat in curba, izbindu-se de semiremorca unui camion parcat“, a declarat Mircea Rotar, purtator de cuvint pentru Serviciul Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj.

Martorii au povestit ca bolidul japonez a scapat de sub control in curba periculoasa, circulind cu peste 100 de kilometri la ora. Din cauza ca autoturismul s-a izbit cu partea din spate de remorca TIR-ului, persoanele care se aflau pe locurile din fata au scapat fara nici un fel de zgirietura.

Nu la fel de norocos a fost si pasagerul din spate, Ionut Dardai, de 29 de ani, membru al Corpului de Control al Ministerului de Interne. El a fost ranit deosebit de grav, fiind transportat in stare de coma profunda la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judetean Cluj.

„Un copil de suflet“

Soferul Subarului Impreza, Paul. T., de 25 de ani, a fost supus examinarii cu aparatul etilotest, care a demonstrat ca acesta nu consumase bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. Cu toate acestea, zona in care s-a produs accidentul de simbata este una extrem de periculoasa. Mai mult, carosabilul era acoperit de criblura mare, folosita pentru imbracaminte rutiera.

Soferii erau, insa, atentionati de acest lucru si de faptul ca trebuie sa reduca viteza din aceasta cauza, in zona existind un indicator cu limitare de viteza la 40 de kilometri.

Potrivit medicilor, tinarul Ionut Dardai este inca in coma profunda, internat la Neurochirurgie.

Printre persoanele care s-au interesat de starea lui de sanatate se regasesc colonelul Vasile Somlea, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, dar si prefectul judetului, Alin Tise. Contactat telefonic, Tise a marturisit ca nu vrea sa faca declaratii cu privire la Ionut Dardai. „Este unul dintre copiii de suflet.

Sa ne rugam pentru sanatatea lui“, au fost singurele cuvinte rostite de Alin Tise, prefectul judetului Cluj.