De la 1 august, statiile Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, infiintate in municipiile Cluj-Napoca, Turda, Dej si orasul Huedin, au intrat in functiune.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu“ Cluj, inaugurarea celor patru statii a fost posibila ca urmare a achizitiilor de ambulante facute de catre Consiliul Judetean Cluj, care a cumparat patru ambulante si o masina pentru medicul de urgenta, lucru posibil in urma virarii de catre cetateni a sumei de 2% din impozitul pe anul 2006.

Investitia totala se ridica la aproape 1 milion de euro, in timp ce banii proveniti din donatiile de 2% trec de 40.000 de euro. Ambulantele sunt deservite de echipe de paramedici, formate din 16 persoane, specializate in acordarea de prim-ajutor. “Noile statii sunt dotate cu ambulante ultramoderne, achizitionate de Consiliul Judetean Cluj.

Prin deschiderea noilor statii va creste viteza de interventie in caz de accidente, in zonele arondate”, se arata in comunicat.

In aceste conditii, ambulantele SMURD nu vor mai fi nevoite sa plece de la Cluj-Napoca pentru a interveni in caz de accidente, ci se vor deplasa ambulantele de la noile statii, mai ales in zonele izolate.