Productia destinata pietei interne a inregistrat, in acest interval, o crestere de aproape 40%, iar productia pentru export a crescut cu 10% in acelasi interval.

In comparatie cu ceea ce se realiza in 1989, astazi productia fizica realizata reprezinta aproximativ 65%, dar activitatea care se desfasoara in prezent, cu un colectiv de 4 ori mai mic, are ca obiect principal realizarea productiei in conditii de eficienta prin incarcarea la capacitate a fluxurilor recent puse in functiune, reorganizarea unor fluxuri existente pentru cresterea productivitatii acestora, controlul riguros al costurilor de fabricatie la nivelul fiecarui centru de cost.

Cifra de afaceri a SC Mechel SA Campia Turzii a ajuns in 2006 la 425 mii RON, in crestere cu aproape 30% fata de anul anterior. In ceea ce priveste produsele realizate, acestea sunt conforme cu cerintele standardelor actuale de produs, standarde aliniate la normele europene.

Pentru acestea, s-au realizat investitii intr-o sectie moderna de trefilare- recoacere in fir desfasurat- zincare termica, dotata cu utilaje de ultima generatie.

Aceste instalatii asigura realizarea sarmei tare mata, sarmei moale neagra, sarmei moale zincata termic la cald cu aspect lucios, la viteze de trefilare de 40 m/s, preluarea pe unitati mari de livrare (bobine si colaci orbitalizati in greutate de 400-900 kg.) cu respectarea constantei caracteristicilor fizico-mecanice pe lungimea firului.

Un produs nou intrat in fabricatie in ultimii ani, destinat in totalitate domeniului constructiilor si care a revolutionat, intr-o buna masura, tehnologia clasica de punere in opera a betonului, este „sarma pentru fibre din otel pentru armarea dispersa a betonului utilizat in constructii civile, industriale, de infrastructura si pentru pardoseli de suprafete mari”.

In anul 2006, la Campia Turzii s-au fabricat peste 17100 tone sarma pentru fibra metalica, din care 70% au fost destinate exportului.

Pentru realizarea acestor obiective au avut loc restructurari majore in directia eficientizarilor activitatilor. S-au renormat, la conditiile actuale, consumurile tehnologice directe de materii prime si materiale, consumurile energetice, urmarindu-se incadrarea si reducerea continua a acestora.

Se analizeaza periodic, conform unor grafice, activitatile din fiecare sectie, pentru rezolvarea in timp real a problemelor aparute.

S-a imbunatatit utilizarea timpului efectiv de lucru prin monitorizarea accesului si iesirii din unitate a personalului si stimularea progresiva a celor care depasesc normele de productie.

Pe plan national, livrarile Mechel Campia Turzii au reprezentat 45% la sarme cu continut scazut de carbon, 35% sarma zincata, 17% la otel beton, 47% la sarma laminata, 18% la cuie, din totalul livrarilor celorlalti producatori interni.

Noile obiective ale SC Mechel Campia Turzii, puse recent in functiune, sunt:

- sectia TS1- sectie moderna de trefilare si zincare in unitati mari, dotata cu 5 linii de trefilare de ultima generatie si o linie de coacere-zincare termica.;

- modulul 2- sectie de prelucrare a laminatelor, dotata cu instalatie de indreptare si debitate la lungimi fixe (in intervalul 1,5-12m) a otelului beton neted si striat.

In anul 2006 s-au efectuat modernizari la fluxul tehnologic de prelucrare si control final al filierelor si miezurilor destinate proceselor de trefilare-tragere si ale procesului de fabricatie a electrozilor pentru sudare, prin dotarea cu unele echipamente noi.

Pentru prima perioada a anului 2007 au fost prevazute investitii de mediu prin punerea in functiune, inca din luna ianuarie, a unei instalatii de filtru presa pentru filtrarea si regenerarea apelor uzate.

In continuare se au in vedere modernizari ale conditiilor de munca, de mediu si a fluxurilor de fabricatie, in special in sectorul trefilare sarme cu continut ridicat de carbon pentru imbunatatirea calitatii acestora si reducerea la minim a costurilor de fabricatie.