Eveniment

80% dintre fantanile judetului Arges au apa infestata. Fantanile din Arges au apa infestata in proportie de 80%, dupa cum reiese din informatiile furnizate de catre sefa Serviciului Igiena Mediului din cadrul ASP Arges, dr. Mioara Bucur.

De cand a fost instituita situatia de criza provocata de seceta din judet, doar un singur primar, cel din Leordeni, a cerut analiza apelor din fantanile comunei. (Observator Argesean)

Zece incendii in doua zile la Calarasi. Cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Barbu Stirbei" Calarasi au participat in ultimele zile la 12 interventii,

din care 10 la stingerea incendiilor si doua pentru descarcerarea victimelor implicate in accidente de circulatie. (Observator de Calarasi)

Din nou cod galben la Calarasi. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis o atentionare meteorologica - cod galben catre prefecturile din 23 de judete.

Codul galben vizeaza fenomene legate de instabilitate atmosferica accentuata in judetele Arges, Bacau, Braila, Brasov, Botosani, municipiul Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea si Tulcea.

In urmatoarele doua zile, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi cu caracter torential, intensificari de vant (50-70 km/h, iar la munte izolat 80-90 km/h), descarcari electrice si izolat grindina. (Observator de Calarasi)

Administrativ

Noul prefect de Arges, Iani Popa, instalat in functie. Ceremonia de instalare a noului prefect de Arges, Iani Popa, a avut loc ieri, la sediul Prefecturii Arges. Iani Popa a fost numit in functia de prefect saptamana trecuta, in sedinta Guvernului.

Ceremonia de ieri s-a desfasurat in prezenta lui Paul Victor Dobre, secretar de stat in Ministerul de Interne si al Reformei Administrative, si a fostului prefect, Ion Cirstoiu. (Observator Argesean)

Aer proaspat pentru plamanii poluati ai Ploiestiului . ADPP a definitivat proiectul "Parcul Municipal Vest". Conform proiectului, investitia - care se doreste a fi amenajata intre Centura de Vest si Gara de Vest - se vrea a fi una de proportii,

tinta fiind cresterea zonei verzi de la 6,98 mp/cap de locuitor la 9,31 mp/cap de locuitor, intrucat, zona de verdeata va insemna plantarea a 15.000 de arbori si a 30.000 de arbusti. (Prahova)

Proba scrisa pentru carnetulde sofer se va da pe calculator. Pentru obtinerea permisului de con¬ducere, pe langa scoala de soferi pe care doritorii de permis auto trebuie sa o faca, acestia trebuie sa treaca doua examene: cel scris si traseul.

Procedeul de testare, inainte de a fi utilizat in toata tara, timp de doua luni va fi experimentat la centrul din Ploiesti. (Gazeta de Teleorman)

Economic

O noua autorizatie de mediu pentru Arpechim . O echipa formata din specialisti de la Ministerul Mediului, Agentia Nationala de Mediu, Garda Nationala de Mediu, Garda de Mediu Arges si Agentia de Mediu Arges a efectuat recent un control la Arpechim.

Rezultatul controlului, care a avut ca scop analiza investitiilor facute de OMV-Petrom, s-a finalizat in favoarea Arpechim.

Conform directorului Agentiei de Mediu Arges, Marius Stanca, rezultatul controlului va anula decizia de suspendare a autorizatiei de mediu. (Observator Argesean)

Polimeri pentru drumuri mai bune. Drumurile din judetul Prahova ar putea fi mai bune decat in prezent. Cel putin asa sustin oficialii rafinariei Rompetrol-Vega care au inaugurat ieri singura instalatie din tara producatoare de bitum rutier cu polimeri.

Noul sortiment de bitum are o rezistenta superioara fata de cel fabricat si folosit pana acum la noi, iar instalatia inaugurata ieri are o capacitate de productie de 60.000 de tone pe an. (Republicanul)

Persoanele din clasa medie isi cumpara case cu banii jos. Romanii din clasa medie plus prefera sa-si cumpere case cu banii jos.

O analiza a pietei imobiliare releva ca 80% din locuintele dedicate acestei categorii sunt achizitionate astfel, deoarece in cazul unui avans de doar 25%, pretul final este cu aproape 5% mai mare. (Prahova)