„Vrem pamintul stramosesc!“

Foto Diana SANDOR

Felecanii s-au comportat foarte pasnic pe toata durata mitingului

Chiar daca protestul a fost anuntat, felecanii au intimpinat o oarecare dificultate in a se organiza. Numarul participantilor a fost sub asteptari, zvonurile sustinind ca majoritatea au decis „sa ne trimita pe noi sa luptam si pentru problemele lor“. In total, se poate vorbi de peste 200 de persoane care au parcurs traseul manifestatiei.

Rindurile protestatarilor au fost pline, insa, de oameni de virsta a treia, veniti cu mic, cu mare sa-si verse naduful pe demnitarii locali, care n-au fost inca in stare sa le dea terenurile cuvenite. Potrivit lui Vasile Balea, localnic din Feleac, ar exista anumite interese care tin in loc procesul de improprietarire a satenilor.

„Valoarea pamintului de la Palocsay este foarte mare, mai ales ca pe aici va trece centura de ocolire a Clujului. In plus de asta, este vorba si de o valoare imobiliara foarte mare. Noi credem ca din aceasta cauza nu s-au facut pina in prezent decit cinci improprietariri“, explica Vasile Balea.

Delegatie de la Prefectura

In cursul mitingului de protest, felecanii s-au prezentat inarmati pina in dinti cu pancarte cu fel de fel de mesaje legate de lentoarea procesului de improprietarire sau o serie de epitete referitoare la conducerea judetului. „Hotii, hotii!“, rasuna ieri dimineata pe Bulevardul 21 Decembrie.

Potrivit subprefectului Calin Platon, institutia pe care o reprezinta va face demersuri pe linga Guvernul Romaniei pentru ca hotarirea de guvern privind reorganizarea asociatiei care administreaza terenurile fostei Palocsay sa fie votata cit mai repede. „Nu putem da, insa, un termen referitor la cit va dura procedeul de parcelare si de masurare.

Sintem, totusi, convinsi ca totul se va derula cit se poate de rapid“, a explicat Platon.