Prefectul Corneliu Popescu se pregateste sa paraseasca functia de reprezentant al guvernului in teritoriu. La cei 63 de ani ai sai, Popescu va iesi, in sfarsit la pensie, spre marea bucurie a liberalilor prahoveni.

Saptamana trecuta, cind prefectul se afla in concediu de odihna, liderii PNL Prahova au lansat problema pensionarii lui Popescu, cu atat mai mult cu cat acesta a depasit cu un an varsta legala pentru pensionare. In mod oficial, acestia s-au grabit sa declare ca-l sustin in functia ce va ramane libera pe fostul coleg de partid, actualul subprefect Nicolae Alexandri.

Fara a comenta prea multe din culisele politicii prahovene, Popescu a declarat: „Da. Voi iesi la pensie. Anul acesta”. Prefectul Corneliu Popescu a fost numit in functia publica la sfarsitul anului 2004, inlocuindu-l pe pesedistul Georgica Diaconu. Pana sa fie pus in fruntea judetului de catre Guvern, Popescu a fost membru PD Prahova.

Pe toata perioada mandatului sau, prefectul Popescu s-a remarcat mai mult prin participarea la diverse evenimente mondene, decat prin implicarea in problemele spinoase ale judetului. „Stiu ca in martie, anul acesta, prefectul Popescu a implinit varsta de pensionare, adica 63 de ani.

Noi il sustinem pe subprefectul Alexandri, care cred ca a dovedit ca-si face treaba acolo”, a declarat deputatul PNL Horia Toma. Conform legii, raporturile de munca in cazul functionarilor publici inceteaza de drept, pentru barbati, odata cu implinirea varstei de 62 de ani.

Totusi, exista si o parere in doctrina care sustine prelungirea varstei de pensionare, atunci cand se dovedeste ca din motive intemeiate, persoana respectiva este indispensabila angajatorului.