Daca Primaria Ploiesti va castiga concursul de proiecte lansat de catre Ministerul Mediului privind marirea spatiilor verzi in orase, pana la sfarsitul acestui an, in spatele magazinului Billa, va aparea o bucata din Parcul Municipal Vest.

Parcul va fi construit pe o suprafata de 50 ha si va include, in afara de arbori, arbusti, alei, banci si lacuri, un teren de sport, sala polivalenta si piscina. Intreg proiectul, asa cum, reiese din studiu de fezabilitate ar insemna o investitie de 17.959,90 lei.

Deocamdata, insa, municipalitatea nu dispune decat de 3 miliarde de lei vechi, venituri proprii ale ADPP si spera ca va castiga concursul pentru ca din Fondul National de Mediu sa obtina alte 7 miliarde de lei.

„Acesti bani ne vor ajuta intr-o prima etapa, adica alei pe o treime din parc, plantarea a 7.500 de arbori, 15.000 arbusti, montarea a 500 de banci si 500 de cosuri de gunoi si mai multe puturi de apa. Daca primim banii, pana la sfarsitul anului ar trebui sa finalizam prima parte.

Din sase in sase luni vom prezenta alte parti ale proiectului pentru a primi bani in continuare”, ne-a declarat directorul ADPP, Ionut Ionescu.