Intr-o conferinta de presa desfasurata la Primaria Turda, primarul Tudor Stefanie spunea ca-i pare rau ca municipalitatea din Campia Turzii nu a vrut sa se asocieze pentru realizarea unei centuri ocolitoare comune pentru cele doua municipii. Primarul Ioan Vasinca spune, insa, ca a intocmit documentatia, dar ca pentru Campia Turzii nu s-a aprobat, numai pentru Turda. „Nu vreau sa comentez de ce”, a spus primarul Vasinca.

„Am depus documentele odata cu Turda, dar din pacate s-a aprobat numai pentru Turda. Hartile erau una langa alta. Probabil, n-a ajuns toata documentatia la Bucuresti. Nu mai fac alte comentarii”, a spus primarul Vasinca in plenul Consiliului Local, in momentul in care a fost intrebat daca orasul Campia Turzii poate spera la o centura ocolitoare pentru traficul auto.

Ministrul Transporturilor a declarat ca finantarea pentru inceperea lucrarilor la centura ocolitoare a municipiului Turda ar putea fi aprobata in acest an, astfel incat lucrarile efective sa inceapa de la anul.

Centura ocolitoare a municipiului Turda va prelua traficul dinspre Cluj la intrarea in Turda, dupa care va ocoli Turda pe o ruta care va merge pe langa calea ferata, dupa care va face legatura cu E60 intre Turda si Campia Turzii.