Salariatii de la societatea Menarom sunt extrem de revoltati, deoarece exista posibilitatea ca ei sa nu mai primeasca platile compensatorii. Chiar ieri, in jurul orei 11, muncitorii de la sectia mecanica-prelucrari au iesit in fata pavilionului administrativ pentru a cere lamuriri legate de platile compensatorii.

Tot in decursul zilei de ieri a avut loc si sedinta de Guvern, iar pe ordinea de zi a fost trecuta si problema legata de acordarea platilor compensatorii pentru salariatii care vor fi disponibilizati de la societatile cu caracter majoritar de stat.

„Salariatii au spus clar ca, in cazul in care azi nu vor avea un raspuns concret si multumitor, vor declansa actiunile de protest, propuse chiar de ei. Oamenii sunt panicati, revoltati ca orice salariati care stiu ca isi pierd locul de munca si anumite drepturi convenite prin lege.

Legea spune clar ca persoanele disponibilizate au dreptul sa primeasca platile compensatorii“, a declarat Viorel Ariton, liderul sindical al societatii Menarom. In cazul in care nu li se vor acorda platile compensatorii, salariatii de la Menarom vor demara mitingul. In acest sens, sindicatul societatii a trimis deja doua adrese catre Primarie.

„Noi deja am inaintat doua adrese catre Primarie, una cu pichetarea Prefecturii zilnic si una in care am specificat ca pe data de 9 august vom organiza un mars de protest la ora 14.30. Se va pleca din societate si se va urma traseul Strada Garii-Strada Domneasca, pana in fata Casei de Cultura a Sindicatelor“, a mai completat sindicalistul Viorel Ariton.

In conditiile in care astazi salariatii societatii Menarom vor primi un raspuns multumitor, mitingul se va anula „Daca vom primi un raspuns favorabil, vom merge la Primarie si vom anunta ca renuntam la protest. Insa, totusi, speram sa nu se ajunga la astfel de lucruri“, a mai declarat ieri reprezentantul angajatilor de la Menarom.