Retrocedarile au mai facut o victima. O femeie de 86 de ani din Sibiu si-a dat ieri dupa amiaza foc dupa ce a ajuns in strada. Martorii incidentului sustin ca femeia acuza un angajat al Unitatii Militara de Artilerie ca i-a luat casa in care a trait o viata in urma unui proces de retrocedare.

Valeria Chidu a locuit o viata intreaga intr-o casa de pe strada Steflesti, dar intr-o clipa a ramas pe drumuri. Casa i-a fost retrocedata, iar strada i-a devenit locul in care urma sa isi petreaca ultimii ani din viata. La varsta pe care o are acest gand a indemnat-o pe femeie la gesturi necugetate.

Ieri dupa amiaza si-a turnat benzina pe corp, si-a dat foc in fata Unitatii Mlitare de Artilerie iar apoi, cu corpul in flacari a intrat in Unitate.

Portarul si inca un trecator au sarit in ajutorul femeii. „Vorbeam la telefon, eram oprit pe marginea drumului in fata Unitatii militare si am vazut in oglinda ca arde ceva. A iesit repede si am scos din portbagaj un halat pe care il aveam, am infasurat-o pe femeie si am reusit sa ii sting flacarile”, spune un martor al incidentului. Femeia insa intrase in unitatea militara.

Vroia cu orice pret ca toata lumea sa afle motivele care au determinat-o pe femeie sa recurga la aceste gesturi.

„Nu stim ce a determinat-o pe femeie sa intre la noi in unitate, poate instinctul de a intra undeva ca sa se stinga, poate s-a speriat, nu sunt in masura sa stiu, dar noi am anuntat politia si Serviciul de Ambulanta care au venit rapid iar femeia a fost dusa la Spital”, spune maiorul Valentin Glod, ofiter de relatii cu presa din cadrul Unitatii de Artilerie Sibiu.

SMURD-ul a transportat-o la spital

Cei de la Unitatea Militara au anuntat rapid politia. In plus, echipajul SMURD a ajuns rapid la fata locului si au preluat victima si au transportat-o la Spitalul Clinic Judeten din Sibiu. Femeia era constienta, dar prezenta arsuri de gradul unu, doi si trei pe 70% din suprafata corpului. Pronosticul este rezervat”, spune Angela Butanescu, medic SMURD Sibiu.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenta au decis ca pacienta trebuie internata, tinand cont ca stare ea este critica. Oamenii legii au demarat o ancheta pentru a stabilii exact in ce conditii s-a petrecut totul.

„Femeia prezenta arsuri de gradul unu, doi si trei pe 70% din suprafata corpului. Pronosticul este rezervat”, Angela Butanescu, SMURD