Omul de afaceri Ilie Carabulea controleaza acum aproape 80 la suta din societatea Sitex Dumbrava, el detinand un pachet echivalent a 50,6 la suta din actiuni, in timp ce Atlassib, firma administrata de carabulea, detine 28,35 la suta din Sitex.

Ilie Carabulea a derulat, de asemenea, o oferta publica de cumparare de actiuni la Sitex Durmbrava, in perioada 5 iulie - 27 iulie. Oferta publica nu s-a concretizat insa, Ilie Carabulea ramanand cu un pachet de 50,6 la suta si dupa derularea acesteia. Oferta publica a fost derulata pe piata Rasdaq, prin societatea de investitii financiare Carpatica Invest SA.

Ilie Carabulea a cumparat in primavara un pachet de aproape 35% din capitalul producatorului de covoare Sitex Dumbrava, de la Ecaterina Savu si de la Nicolae Trif, pentru care a platit atunci circa 414.000 de lei.

Sitex are un capital social de 1,47 milioane lei si este specializata in fabricarea de covoare si mochete. Compania a incheiat primul semestru din 2006 o pierdere de 53.299 lei, si o cifra de afaceri de 873.274 lei.

Teren pentru locuinte

Sitex Dumbrava a obtinut la inceputul acestei veri un certificat de urbanism pentru constructia unor blocuri de locuinte pe un teren din zona Padurii Dumbrava. Ilie Carabulea a confirmat constructia ansamblului de locunte, care va fi format din sase pana la opt blocuri si va cuprinde intre 400 si 600 de locuinte. Proiectul se afla inca in faza de elaborare.

„Intentionam sa dezvoltam mai mule blocuri de locuinte in zona Padurii Dumbrava. Proiectul nu este inca definitivat. Mai multe detalii vom avea dupa finalizarea acestuia”, a spus, recent, Carabulea, care nu a oferit o estimare aspura investitiei totale ce urmeaza sa fie derulate. Acesta ar fi primul proiect rezidential amplu, dezvoltat de o firma din grupul Atlassib.

Investitiile recente ale grupului Atlassib s-au centrat pe spatii comerciale si turistice. Dupa finalizarea hotelului Ramada, principalul proiect al grupului Atlassib, aflat in derulare este constructia turnurilor gemene, din imediata apropiere a Salii Transilvania, in urma unei investitii de 18 milioane de euro.

Covoare din 1868

Sitex Dumbrava este o societate care activeaza din 1868, fiind infiintata de catre breasla tesatorilor de lina mica. Fabrica producea atunci postavuri in exclusivitate pentru export.

Societatea produce acum cuverturi, imitatii de blanuri fine sintetice, mocheta neteda sau tunsa, mocheta tufted buclata, covoare tip Moldova si mocheta auto cu finisare speciala. De altfel, Sitex Dumbrava SA Sibiu este singurul producator din tara, de mochete si paturi realizate prin metoda tafting.

Societatea are opt puncte de distributie a marfii in Sibiu, Medias, Giurgiu, Targu Jiu, Iasi, Sinaia si Fagaras.

Un ansamblu, doua abnsamble

Ansamblul rezidential ce urmeaza sa fie dezvoltat de grupul Atlassib nu este primul din apropierea Padurii Dumbrava. Un alt proiect imobiliar se afla in faze foarte avansate si apartine unui grup financiar din Cluj. Imo Grup investeste aproape 9 mil. de euro in ansamblul rezidential Dumbrava. Proiectul grupului clujean presupune construirea a sapte imobile care cumuleaza 160 de apartamente. Ansamblul rezidential denumit Dumbrava este localizat pe strada Siretului.