Pina cind va fi gata centura Sibiului, traficul intens de la intrarile in oras va continua sa se joace cu nervii, ba chiar si cu vietile oamenilor. Sint lucruri care se vad si se stiu. Cu toate acestea, Compania Nationala de Autostrazi nu pare sa dea semne ca ar urgenta procedurile de organizare a licitatiei.

„Sint doi ingineri de la Bucuresti care se ocupa cu pregatirea caietului de sarcini. Licitatia este un proces de durata. Acum au inceput demersurile de pregatire a licitatiei", a marturisit viceprimarul liberal Eugen Mitea. Cit despre faptul ca unele portiuni din lucrarea deja efectuata de Todini se degradeaza pe zi pe trece, Mitea sustine ca acesta nu este efectul incetarii lucrarilor.

„Si daca nu se rezilia contractul, tot acolo se ajungea. Tot prost ar fi aratat lucrarea", este de parere liderul liberalilor sibieni.

In vizita la Orban

Asa cum a promis, senatorul Ilie Stoica se arata preocupat de centura. Stoica a anuntat, ieri, ca saptamina viitoare va poposi la sediul Ministerului Transporturilor pentru a urgenta licitatia. „Ii voi spune domnului Orban sa se apuce de treaba. Daca nu, degradarile si tot ce se intimpla acum in acele portiuni se va intimpla si la hidrocentrala Racovita.

Si acolo au fost oprite lucrarile, din cauza celor doua poduri care au afectat investitia", a aratat parlamentarul. Fost conservator, actualmente liberal, Ilie Stoica a afirmat, inainte de alegerile din PNL Sibiu, ca centura este prioritatea sa si ca, de la tribuna Parlamentului, va incerca sa rezolve aceasta mare lipsa a sibienilor.

In ultima sa vizita in Sibiu, Ludovic Orban a „pozat" in salvator, afirmind ca si pentru el centura Sibiului este o prioritate. Ministrul liberal al Transporturilor a privit cu simplitate problema centurii: licitatie in septembrie, lucrarile reluate in jur de 15 octombrie si un an si jumatate termen de finalizare.

De partea sibienilor

La sfirsitul saptaminii trecute, senatorul democrat Nicolae Neagu a anuntat ca este de acord sa le ofere sprijin sibienilor care vor sa dea in judecata Compania Nationala de Autostrazi. „Cu cit intirzie mai mult centura, cu atit mai mult sint de acord sa-i sprijin pe cei care, in instanta, ar trebui sa cistige in raport cu statul.

Ii voi sprijini pe cei care vor sa dea in judecata Compania Nationala de Autostrazi. Este inadmisibila tergiversarea continuarii lucrarilor intr-o forma sau alta. Exista capacitate in Sibiu pentru ca lucrarile sa fie finalizate. Aici nu putem da vina pe presedintele Consiliului Judetean sau pe primarul Sibiului, este restrictiv problema Ministerului Transporturilor", a apreciat Neagu.

Liderul democratilor sibieni a adaugat ca majoritatea politicienilor mizeaza pe centura pentru a-si face imagine buna in Sibiu. „Aici conteaza atitudinea sau daca in guvern ai sau nu trecere. Politicienilor le place sa-si faca fiefuri in Sibiu, dar cind e vorba de centura, dincolo de promisiuni, nu se intimpla nimic", acuza liderul PD.

Ilie Stoica l senator PNL Sibiu

„Ii voi spune domnului Orban sa se apuce de treaba. Daca nu, degradarile si tot ce se intimpla acum in acele portini se va intimpla si la hidrocentrala Racovita"