Monitorul a dezvaluit inca de saptamina trecuta ca alti doi functionari din Primaria Jucu ar fi cercetati pentru fapte similare celor pentru care fostul primar Petre Coste a fost retinut si arestat, respectiv luare de mita.

Cei doi functionari sint Ioan Petean, inginer agronom specialist in cadrul Comisiei Locale de aplicare a Legii Fondului Funciar, si o fosta angajata, Teodora Precu, topograf in cadrul aceleiasi comisii. De altfel, cei doi aveau, alaturi de presedintele comisiei, Petre Coste, responsabilitati depline in procesul de intabulare. Or, tocmai pentru intabularea unui teren a luat fostul primar mita.

Potrivit Serviciului Teritorial Cluj a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), cei doi sint cercetati pentru fapte de coruptie.

Faptul ca functionarii au luat si ei mita de la Adrian Muntean (n.r., consilierul local din Savadisla care a dat mita 10.000 de euro fostului primar din Jucu pentru a facilita intabularea unui teren in apropierea fabricii Nokia) se arata si in Incheierea Penala din 28 iulie a Tribunalului Cluj, prin care s-a dispus arestarea lui Petre Coste, unde se spune ca un anumit martor, Nicolae Muntean, a

fost prezent la remiterea unor sume de bani de Adrian Muntean catre alti doi functionari din Primaria Jucu.

Ioan Pojar, numit de prefectul Alin Tise primar al comunei Jucu pina la finalizarea cercetarii penale pe numele lui Coste, a declarat pentru monitorul ca nu a fost instiintat oficial de cercetarea celor doi functionari. „Nici nu stiu cine-s cei doi, am auzit numele lor de la presa.

Petean imi este var, ca aici in sat toti sintem rude, iar Teodora Precu a plecat de la primarie in ianuarie, cind s-a mutat la Bucuresti din motive familiale“, a explicat Pojar.

Reamintim ca fostul primar din Jucu, Petru Coste, a fost arestat in urma cu aproape 2 saptamini, dupa ce a fost prins in flagrant delict luind mita 10.000 de euro de la omul de afaceri Adrian Muntean in benzinaria din comuna. La recursul impotriva masurii arestului preventiv, Coste si-a recunoscut vina, catalogind gestul ca un moment „de slabiciune“ la insistentele lui Muntean.