Parintii copiilor erau plecati de acasa, tatal la munca intr-o alta localitate, iar mama la dispensarul din comuna Apostolache. Pompierii s-au luptat cu flacarile mai bine de cinci ore, fiind necesare mai multe cisterne cu apa pentru potolirea incendiului care se intinsese pe o suprafata mai mare de o suta de metri patrati.

Vecinii spun ca au vazut flacarile cu putin inainte de ora pranzului si au sarit in ajutor mai ales ca stiau ca cei cinci copii sunt lasati in grija bunicilor in varsta. Din nefericire, tragedia i-a luat prin surprindere pe cei doi batrani. Disperati ca-si vor pierde agoniseala de-o viata nu s-au mai gandit ca in casa cuprinsa de vapaie ar mai putea sa fie unul dintre nepoti.

Au realizat prea tarziu lucrul acesta, cand deja focul si fumul innecacios bloca orice cale de acces in pod si in camerele locuintei. Au sperat pana in ultimul moment ca pustiul dat lipsa sa fi fugit de frica si sa fie ascuns pe undeva. N-a fost sa fie asa. Cadavrul carbonizat al baietelului de trei ani si jumatate a fost descoperit de pompieri, intr-unul din dormitoarele casei.

Martorii spun ca bunicii nici macar nu stiau despre care copil este vorba, pentru ca toti nepotii fugisera care incotro, speriati de isprava lor. De altfel, pompierii sustin ca cel mai probabil incendiul a izbucnit din podul cu fan, unde copiii obisnuiau sa se joace.

Familia din Chiojdeanca este la capatul puterilor, dupa ce ca l-au pierdut in flacari pe cel mai mic dintre copii, au ramas si pe drumuri, cele doua case din curte fiind distruse in proportie de 80 la suta. Din pacate, baietelul din Chiojdeanca nu este singurul care a murit in astfel de conditii.

In urma cu doar doua zile, un bebelus de numai patru luni din Filipestii de Padure, sat Minier a fost ars de viu sub privirile fratilor mai mari. Conditiile au fost asemanatoare. Copiii au fost lasati nesupravegheati in casa, la lumina unei lumanari. Cazuta din suport, lumanarea a aprins fata de masa, perdeaua si in cele din urma patul in care dormeau copiii.

In ambele cazuri Serviciul pentru Protectia Copilului va deschide o ancheta pentru a stabili daca parintii se fac vinovati de decesul micutilor.